Gündem 700 kadın baroya sığındı

700 kadın baroya sığındı

08.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’na kurulduğu 2103 yılı Mart ayından bu yana, eşi veya bir yakınından şiddet gören 700’e yakın kadının başvurup, destek istediği bildirildi

700 kadın baroya sığındı

Kadın cinayetlerine karşı etkin mücadelenin yolu, kadınların şiddete karşı haklarını bilmesinden geçiyor. Manisa’da bu amaçla kurulan Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’nun başkanı avukat Nezahat Bölge, kadınların tam olarak haklarını bilmedikleri, bilseler bile öldürülme korkusu yaşadığından boşanma davası açmaya cesaret edemediklerini söyledi. Sadece Manisa’daki değil, Türkiye’deki tüm kadın ve çocuk haklarını savunduklarını belirten Bölge, kuruldukları günden bu yana eşi veya bir yakınından şiddet gören 700’e yakın kadının kendilerinden destek istediğini söyledi.
Daha yeni yeni kadınların komisyonu benimsemeye başladığını belirten Bölge şöyle devam etti: “Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet, çocuk olayları, çocuk istismarı gibi olaylara açılan davalara müdahil olmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili Türkiye’de Özgecan Arslan’ın davasına ve Elazığ’da S.A. isimli çocuğun davasına müdahil olmak için dilekçe verdik. Cizre’de polis kurşunu ile öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın dosyasına müdahil olduk.”