Gündem 71 saat sonra gelen mucize kurtuluşlar

71 saat sonra gelen mucize kurtuluşlar

09.02.2023 - 09:16 | Son Güncellenme:

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremde yıkılan Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki bir binanın enkazından 71. saatte baba ve kızı yaralı olarak kurtarıldı. Ekipler, depremden 70 saat sonra, 22 yaşındaki Leyla Akçam'ı sağ olarak çıkardı. Enkazdan ayakta çıkan Leyla 'başım dönüyor' diyerek annesini sordu.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremin ardından bölgedeki pek çok il, ilçe ve köyde olduğu gibi Gaziantep'te de yıkıma uğrayan binalarda arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği noktalardan biri de Gaziantep'in İslahiye ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan bir bina oldu.

Haberin Devamı

Binada hassas dinleme yapan UMKE ekipleri, Gökhan Demir (44) ve Halime Demir (14) isimli baba kızın ses vermesi üzerine bulundukları noktaya yoğunlaştı. Ekiplerin saatler süren titiz çalışması sonucu önce baba Harun Demir, sonra kızı Halime Demir depremin 71. saatinde enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz yığınlarının arasından çıkartılan baba-kız hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

71 saat sonra gelen mucize kurtuluşlar

Bölgede arama kurtarma çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

22 YAŞINDAKİ LEYLA, 70 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler birçok ilde can kaybı, yaralanmalar ve hasara neden oldu. Deprem nedeniyle AFAD koordinesinde birçok ekip sevk edilerek, ilk günden itibaren yoğun bir çalışma yapıldı. Kahramanmaraş'a takviye giden HAK Umut Timi de kurtarma çalışmalarına başladı. Ekipler, depremden 70 saat sonra, Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi Sandalzade Bulvarı Yeşilada Apartmanı enkazında 22 yaşındaki Leyla Akçam'a ulaşarak sağ olarak kurtardı. Enkazdan ayakta çıkan Leyla, 'başım dönüyor' diyerek annesini sordu.

Haberin Devamı

Kurtarılan Akçam, sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü.

71 saat sonra gelen mucize kurtuluşlar