Gündem 8 aylık bebeğin gelişimi

8 aylık bebeğin gelişimi

02.05.2018 - 14:49 | Son Güncellenme:

Anne adaylarının, 8 aylık bebek gelişiminde etkin bir şekilde rol almaları gerekmektedir. Bu zaman dilimi çocukların fiziksel ve psikolojik anlamda sürekli geliştiği dönemlerden biridir. Bazı konulara dikkat edilerek daha sağlıklı çocuklar yetiştirmek mümkün olacaktır. Peki, 8 aylık bebek neler yapar, ne yer, ne konuşur, kilo durumu ve eğitimi nasıl olmalıdır?

8 aylık bebeğin gelişimi

8 aylık bebeğin gelişimi nasıldır?

Haberin Devamı

8 aylık bebekler, artık yeni doğan bebek reflekslerinden kurtulmaya meyillidir. Bu dönemlerde çocuklar, daha bilinçli ve amaçlarına yönelik hareket etmeye başlamaktadır. Doğum sonrası çocuk gelişimi dikkatle takip edilmesi gereken bir konudur. Bu dönemlerde çocuklar sese daha duyarlı hale gelir, otururken destek alarak ayağa kalkabilir, yabancı korkusu yaşar, işaret edebilir, bağırabilir ve emekleyebilir. Fiziksel olarak çocukların boylarında uzama, kilosunda ise artış söz konusu olabilir.

8 aylık bebekler ne yer?

8 aylık bebekler anne sütünden kesilmemelidir. Fakat bu dönemlerde çocukların katı gıdalar tüketmeye başladıkları da görülmektedir. Bebek beslenmesi söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin önemi inkâr edilemez. Bu nedenle daha çok sebze ve meyve püresi ağırlıklı beslenme tarzı önerilmektedir. 8. ayda çocuklar çiğneme fonksiyonlarını yavaş yavaş geliştirmeye başladıklarından gıdaların iyi pişirilmesine özen gösterilmelidir.

Haberin Devamı

8 aylık bebeklerin boyu ve kilosu nasıl olmalıdır?

8 aylık bebekler gelişim sürecini hızla tamamlamaya çalışmaktadır. Bu dönemlerde bebek kilosu 6 kilo 100 gram civarında olabilir. Bebeklerin boyu ise genellikle 63 santime kadar ulaşabilmektedir. Kilo konusunda bu ölçülerin çok fazla altına inilmesi ya da üstüne çıkılması sakıncalıdır. Bu nedenle gıda konusunda özenli davranılmalıdır.

8 aylık bebek eğitimi nasıl olmalıdır?

8 aylık bebek eğitimi konusu hem anneler hem de babalar açısından çok önemlidir. Çocuklar doğumdan itibaren doğal çevreye adaptasyon süreci geçirmektedirler. Bu nedenle ebeveynlerin 8. ayda üzerine düşen pek çok görev bulunmaktadır. Özellikle de dış çevrenin çocuklara sabırla tanıtılması ve sözcüklerin doğru telaffuz edilmesi konusunda eğitim verilmesi şarttır.