Gündem 8 yıl hapis ve tahliye kararı

8 yıl hapis ve tahliye kararı

29.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mahkeme, sanık Ayşe Özkiraz’ı “Özel belgede sahtecilik”, resmi belgede sahtecilik” ve “yetkisiz hekimlik” suçlarından 8 yıl hapis ve 18 bin TL para cezasına çarptırarak tahliyesine karar verdi...

8 yıl hapis ve tahliye kararı

ELİF ALTIN İstanbul - Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan ve hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 21 yaşındaki Ayşe Özkiraz’ın yargılanmasına devam edildi. Çerkezköy 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen beşinci duruşmaya tutuklu sanık SEGBİS ile bağlanırken, salonda taraf avukatları hazır bulundu. Kararını açıklayacağını söyleyen mahkeme, sanık Özkiraz’a son sözlerini sordu.

Haberin Devamı

‘Utanç duyuyorum’

Yaş gününde kendisine üzerinde ‘Çapa’nın gruru’ yazan çelenk gönderen sanık Özkiraz son sözlerinde şunları söyledi:

“Ailemden ve sizden özür diliyorum. Erkek arkadaşımın yanında statümü yüksek tutmak için kullandım çıkarttığım İntörn kartlarını. Başka hiç bir şekilde kullanmadım. Dikiş işlemi yaptım ama bilinçli şekilde yaptım. Çok pişmanım, dersimi burada fazlasıyla aldım. Biyolojik ve fizyolojik olarak çok kötü durumdayım. Aileme ve kardeşlerime karşı alay konusu oldum. Ben bu durumdan utanç duyuyorum. Eğitimim ve sağlığım için tahliyemi istiyorum.”

Kararını açıklayan mahkeme sanık Özkiraz’ın, “Özel belgede sahtecilik”, resmi belgede sahtecilik” ve “yetkisiz hekimlik suçlarını düzenleyen kanuna muhalefet” suçlarından 8 yıl hapis ve 18 bin TL para cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Mahkeme Özkiraz’ın tahliyesine karar verdi. Karar sonrası tepki gösteren Özkiraz’ın avukatı müvekkiline, cezaevi çıkışında konuşmamasını telkin etti.