Gündem 81 ilde ‘kedi ve köpek köyü’ kuralım

81 ilde ‘kedi ve köpek köyü’ kuralım

18.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara Keçiören’de bir çocuğun çok sayıda sahipsiz köpeğin saldırısında ağır yaralanmasının ardından gözler tekrar sorunun nasıl çözüleceğine çevrilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin hassasiyetini dile getirmişti.

81 ilde ‘kedi ve köpek köyü’ kuralım

MELTEM GÜNEŞ/ANKAR- MHP Genel Başkanı Bahçeli de önceki günkü basın toplantısında başıboş sokak hayvanları sorununun kökünden çözülmesi gerektiğini dile getirmişti.

Haberin Devamı

Kentlere yeni kurgu

Sorunun çözümü için hem insanların can güvenliğinin sağlanacağı hem de hayvanların zarar görmeyeceği tedbirler masaya yatırılıyor. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede, sokaktaki sahipsiz köpeklerle ilgili sorunun Türkiye’nin ortak sorunu olduğunu belirterek, “Çözüm üretirken 81 ili de içine alan projeler geliştirmeliyiz. Kentlerimizi insanların yaşam hakkının korunduğu, çocuklarımızın korkmadan okuluna gidip geldiği, yaşlıların güvenlik kaygısı duymadan sokağa çıkabildiği şekilde kurgulamalıyız. Kent Konseyleri Birliği olarak ilk etapta bir an önce şehirlerimizde kedi ve köpek köyleri kurulmasını öneriyoruz. Sorunun çözümü için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Üç bakanlığa öneri sunulacak

“Popülasyonun kontrol altına alınmasında kısırlaştırma olmazsa olmaz” diyen Yılmaz, kent konseyi gönüllülerince yürütülen kısırlaştırma çalışmalarının 81 ile yayılmasını hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, kedi-köpek köyleri ve kısırlaştırma faaliyetlerine yönelik öneri ve çalışmaları Tarım, Çevre ve İçişleri Bakanlıkları ile Türkiye Belediyeler Birliği’ne sunacaklarını aktardı.