Gündem 850 milyon lira yardım toplandı

850 milyon lira yardım toplandı

12.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Haluk Levent, depremzedeler için 850 milyon lira topladıklarını söyledi.

850 milyon lira yardım toplandı

Şarkıcı, paranın konteyner, okul onarımı, yaşlı bakım merkezleri ve öğrenci yurtları için harcanacağını belirtti.

Haberin Devamı

850 milyon lira yardım toplandı

Ulusoy’dan 50 çadır

850 milyon lira yardım toplandı

Ajda Pekkan 1 milyon lira, daha önce 1 milyon TL bağış yapan Arda Turan ise yine 500 bin lira bağışta daha bulundu. 250 bin lira AHBAP’a bağışlayan Çağatay Ulusoy’un, ayrıca AFAD’la koordineli olarak Adıyaman’a 50 çadır yollayıp, iki kamyon eşya gönderdiği öğrenildi.

600 bin lira bağış

850 milyon lira yardım toplandı

Fahriye Evcen ile Burak Özçivit, YouTube’daki canlı yayında, depremzedeler için bağış topladı. İkilinin ayrıca bölgeye bir TIR kıyafet ve gıda gönderdiği, 600 bin lira AFAD ve diğer yardım kuruluşlarına bağışta bulunduğu öğrenildi.

Duru’yla düet yaptı

850 milyon lira yardım toplandı

Sinan Akçıl, deprem bölgesine giderek, depremzedelere moral vermeye devam ediyor. Küçük kız Duru’yla düet yapan şarkıcı, “Çok üzgünüm ama yılın düeti konusu az önce Hatay’da Duru’yla kapanmıştır. Yaraları sarma zamanı... Ailesiyle çadır kente yerleşmiş ve umut dolu” diyerek, görüntüleri yayınladı.

Haberin Devamı

‘Podyumda değilsin’

850 milyon lira yardım toplandı

Merve Boluğur, önceki gün gittiği Hatay’da çektiği video’yla tepki topladı. Yıkılan bir binanın önünden yayın yapan oyuncunun, ruju, kıyafetleri ve elinin cebinde olması takipçilerini kızdırdı. “Deprem bölgesine gelmeyin” çağrısı yapan Boluğur’a, “Orası podyum değil; şov yapma, insanlara yardım et”, “Milletin acısı var, sanki normal bir haberin canlı yayınını yapıyor gibi hazırlanmış” ve “Utanmaz, o senin orada ne işin var?” gibi tepkiler gönderdi.

Türk hayranlardan sitem

850 milyon lira yardım toplandı

Instagram’da 56.7 milyon takipçisi bulunan, doğa ve çevre koruma konularıyla ilgili paylaşımlar yapan Leonardo DiCaprio’ya Türk hayranları tepki gösterdi. Türk sevenleri, aktöre, Suriye ve Türkiye’de yaşanan depremle ilgili yardım çağrısı yapması yönünde yüzlerce mesaj attı. Ayrıca Rihanna, Britney Spears, Adriana Lima ve Kardashian Kardeşler’in baş sağlığı ve bağış çağrısı yapmaması tepkilere neden oldu.

Medikal malzeme çağrısı

850 milyon lira yardım toplandı

*ABD’li oyuncu Jennifer Aniston, Instagram sayfasından depremzedelerin soğuktan ve açlıktan öleceğine dikkat çekerek, özellikle medikal malzeme bağışı yapılması çağrısında bulundu.

*Komedyen Midy Kaling, “Türkiye ve Suriye’deki depremlerin dehşetini buradan anlamak zor”  yazarak, termal battaniye ve yatak gibi ürünlerin bağışlanmasını istedi.

Haberin Devamı

* Olivia Wilde, afetten 90 saat sonra kurtarılan 10 günlük bebeğin karelerini yayınlayarak, yardımda bulunulması gerektiğini söyledi.

Pazarlık yaptılar

Depremin ilk gününden beri kurucusu ve başkanı olduğu AHBAP Derneği’ne bağış toplayan Haluk Levent, sosyal medyadan açıklamada bulundu. Levent; Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Oktay Kaynarca, Özge Özpirinçci ve İrem Helvacıoğlu gibi birçok sanatçıyla, firmaları arayıp, pazarlık yaptı.

Nerelere gidecek?

Şarkıcı, deprem için toplanan 850 milyon lira bağışların nereye gideceğini anlattı. Şarkıcı, konteynırlara 400 milyon lira, hasarlı okulların onarımına 100 milyon lira, yaşlı bakım merkezlerine 100 milyon lira, öğrenci yurtlarına 150 milyon lira ve konteyner yaşam merkezlerine 100 milyon lira ayırdıklarını belirtti.

Binlerce kişiye yemek

850 milyon lira yardım toplandı

Ünlü şefler de yardım seferberliğindeki yerini aldı. Şefler, bölgede mutfak kurarak, yemek hazırlayıp,dağıttı. Fatih Tutak, Mehmet Yalçınkaya, Çiğdem Seferoğlu, Hazer Amani, Umut Karakuş, Ebru Baybara Demir, Türev Uludağ ve Yunus Emre Akkor “Her koşulda yanındayız Türkiye’m!” mesajı verdi.

Haberin Devamı

İstanbul’dan destek

850 milyon lira yardım toplandı

Ayça Ayşin Turan, Murat Boz ve Mustafa Sandal, ilk günden beri depremzedeler için çalışıyor. Ünlü isimler, maddi bağışın yanı sıra depremzedeler için gelen eşyaları kolilemek için derneklere giderek, destek oluyor.

Minik dostları unutmadı

850 milyon lira yardım toplandı

Depremin ilk günlerinde depremzedeler için kan veren ve takipçilerine kan bağışı çağrısı yapan Halil Sezai, bölgeye gitti. Depremzedelere yardımcı olan şarkıcı, sokak hayvanlarını da unutmadı. Sezai, sokakları dolaşıp, sevimli dostlarımıza mama verdi.

Yazarlar