Gündem Seçil Erzan 9 saat ifade verdi tehdit edenleri saydı

Seçil Erzan 9 saat ifade verdi tehdit edenleri saydı

30.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarından yargılanan Seçil Erzan’ın 20 Kasım’da  SEGBİS aracılığıyla mahkemeye verdiği ve 9 saat süren ifadesi bilirkişi raporuyla dosyaya girdi.

Seçil Erzan 9 saat ifade verdi tehdit edenleri saydı

FERİT ZENGİN Haber Merkezi  - İlk suç duyurusunda bulunan iş adamı Bülent Çeviker’in ardından Mert Zeydanlı’nın da yaptığı şikayetle hakkında istenen ceza 256 yıla çıkan Erzan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanıyor. 

Haberin Devamı

Erzan, duruşmada verdiği ifadesinde kendisini tehdit edenlerin adlarını ilk kez söyledi. Erzan, hâkimin Fatih Terim sorusuna ise önce “Tamam” ardından “Yoruldum” diyerek yanıt vermekten kaçındı. Mahkeme başkanının “Sizi kimler tehdit etti? Kimler tehdit etti de para alıp vermek zorunda kaldınız?” sorusuna Erzan “Beni Ayhan Akman tehdit etti. Fırat etti. Semih etti, Mimar Çetin’in eniştesi vardı o etti. Süleyman Aslan etti. Birçok insan etti. Tanin etti, Merve...” şeklinde cevap verdi. 

“Bu işle ilgili ilk parayı kimden aldınız?” sorusuna Erzan’ın verdiği yanıt üzerine Fatih Terim diyaloğu da yaşandı. Erzan, “Ben Florya’dayken hiçbir sorun yoktu, hiç kimseye benim borcum harcım yoktu, 2020 yılına kadar. Verdiğim sözü tutuyordum. Birkaç kişinin parasını çoğaltmıştım onlara artı fazladan vermiştim. Sonra 2020 yılında yine beni tanıyan bilen, bana güvenen bir insanın parasıyla ilgili çoğaltmak üzere, yani bir fon adı altında değil ama yani ne istiyorsan onu yap dedi bana teslim etti” şeklinde cevap verdi. Mahkeme başkanının “Kim bu insan?” şeklindeki sorusuna “Galatasaray camiasından birisi” diye cevap veren Erzan, mahkeme başkanının diretmesi üzerine Erzan, “Sonra beyanda bulunabilir miyim?” dedi. Erzan’a, “İsmini söylemek istemiyor musun?” diyen mahkeme başkanının sorusu üzerine araya giren Erzan’ın avukatı “Yazılı beyanda bulunacağız” dedi.