Gündem Acılı aileler tek ses

Acılı aileler tek ses

17.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek amacıyla kurulan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun dün düzenlediği basın toplantısında öldürülen ve şiddet gören kadınların aileleri bir araya geldi.

Acılı aileler tek ses

Toplantıda boşanmak istediği eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Muhterem Göçmen’in ablası Çiğdem Evcil, eşi tarafından av tüfeği ile öldürülen Halide Özpolat’ın kızı Zekiye Kaya, reddettiği erkek tarafından öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, bir plazanın 20. katından aşağı düşerek öldüğü iddia edilen Şule Çet’in babası İsmail Çet, sevgilisi tarafından öldürülen Deniz Aktaş’ın annesi Figen Yetişkin, cansız bedeni 43 gün sonra bulunan 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı, boşanmak istediği eşi tarafından oğlu öldürülen Neriman Deniz, kendisine pompalı tüfekle ateş eden eşini arbede sırasında vuran Aylin Işık’ın ablası Günay Mamuk, eşi tarafından cinsel saldırıya uğrayan Merve Tula açıklamalarda bulundu. Açılış konuşmasını yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, şiddetin ve cinayetlerin önlenebilir olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin ‘ilk imza atan ülke’ olduğu İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı koruma kanunun önemini vurgulayan Kav, sözü ailelere bıraktı.

Haberin Devamı

‘Kadınlar korkmasın’

İlk sözü alan Çiğdem Evcil “Kardeşim kendi hayatını kazanmak istedi. Koruma kararına rağmen öldürüldü. Yetkililer görevlerini yapsın, kadınlar mücadeleden korkmasın” dedi. Zekiye Kaya “Annem babamdan yıllarca şiddet gördü. En sonunda öldürüldü. Katil iyi hal ve haksız tahrik indirimi aldı” diyerek gözyaşı döktü. Kızının katilinin cinayeti internetten satın aldığı av tüfeği ile işlediğine dikkat çeken Nihat Palandöken ise “Her kadın cinayetinde biz aynı acıyı yeniden yaşıyoruz. Bireysel silahlanmaya son verilsin diye imza kampanyası başlattım. Başka canlar yanmasın diye mücadele edeceğim” dedi. İsmail Çet de “Kızım hem okuyor hem çalışıyor, kendi ayakları üstünde duruyordu. Katillerin indirim almaması için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.