Gündem 'Örümcek Adam' kurban pazarında! Adana’da bir garip pazarlık

'Örümcek Adam' kurban pazarında! Adana’da bir garip pazarlık

28.06.2023 - 09:53 | Son Güncellenme:

Adana’da örümcek adam kostümünü adeta üzerinden çıkartmayan Can Şaşkın, kurban pazarına giderek pazarlık yapıp koyununu satın aldı. Öte yandan Adana’da kaldırımda kurban kesilmesi kötü görüntüler oluştururken kurbanlıklar 'Adana usulü' otomobil çekicisi, dolmuş ve motosikletle taşındı.

Adanalı Can Şaşkın, hayranı olduğu örümcek adamın kostümünü uzun zamandır adeta üzerinden çıkartmıyor. Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine dahi örümcek adam kostümüyle giden Şaşkın, sabah merkez Yüreğir ilçesinde bulunan kurban pazarına örümcek adam kostümüyle gitti.

Haberin Devamı

Burada koyunların arasına giren Şaşkın, beğendiği koyunu seçti, daha sonra da koyuncu ile pazarlığa tutuştu.

Renkli anların yaşandığı koyun pazarında şaşkın bakışlar arasında pazarlığı yapan Şaşkın, koyununu satın aldı. Daha sonra konuşan Can Şaşkın, "Dini görevimizi yerine getirdik. Tüm Müslüman kardeşlerimizin Kurban Bayramı mübarek olsun. Kurbanlarımızı paylaşalım, aç olan kalmasın. Mangallar yansın" ifadelerini kullandı.

 

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

Kurban Bayramı nedeniyle kentin dört bir yanında belediyeler tarafından kurban kesim noktaları oluşturulurken, bazı vatandaşlar kurbanlıklarını sokaklarda kesmeyi tercih etti. Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde bir kasabın onlarca koyunu dükkanının önündeki kaldırımda kesmesi çirkin görüntüler oluşturdu.

Haberin Devamı

Trafikte de otomobillerde ve kamyonetlerde kurbanlıklar taşınırken, çekici ve motosiklette koyunların taşınması, kazalara davetiye çıkardı. 2 keçiyi çekicide taşıyan kişiler, hayvanların düşmemesi için onları elleriyle tuttu. Bir koyun da dolmuşta taşındı. Örümcek adam kostümlü kişinin besiciyle kurban pazarlığı yapması ilgi çekti.

Örümcek Adam kurban pazarında Adana’da bir garip pazarlık

Kozan’da arife gününde kurban pazarında vatandaşlar kurbanlık almak için bölgedeki hayvan pazarlarına akın etti. kurbanlıklarını kendileri taşımak isteyen vatandaşlar eski model araçlarını nakliyede kullanırken Toros araç içine sığdırılan 2 ve üzeri kurbanlıklar ilginç görüntüler oluşturdu. Bölgede yoğun kullanılan sepetli motosikletler ise sepetlerde kurbanlıklar yüklenerek taşındı.

Bu yıl arife gününde kurbanlıkların hızla alıcı bulduğunu kaydeden hayvan üreticileri ise arife gününde kurbanlıkların tükendiğini kaydetti.

Kurbanlıkların Toros ve sepetli motosiklet ile taşınması ilginç görüntüler oluşturdu.

Örümcek Adam kurban pazarında Adana’da bir garip pazarlık

KURBANLIK KOYUN KAÇTI

Adana'nın Yüreğiri ilçesi Özgür Mahallesi'nde bir ailenin kurban kesmek için hazırlık yaptığı sırada evlerinin önünde bekleyen koyun kaçtı. Güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan olayda, aile bireyleri koyunu yakalamak için peşinden koştu. Mahallelinin de yardımıyla yakalanan koyun daha sonra kesime götürüldü.