Gündem Adana’da Mart ayında yaz havası! Termometreler 25 dereceyi gösterdi

Adana’da Mart ayında yaz havası! Termometreler 25 dereceyi gösterdi

03.03.2024 - 11:48 | Son Güncellenme:

Adana’da Mart ayında termometreler 25 dereceyi gösterdi, vatandaşlar parklara ve mesire alanlarına akın etti.

Adana’da Mart ayında yaz havası Termometreler 25 dereceyi gösterdi

Adana’da Mart ayının başında Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı 22 derece ölçüldü. Öte yandan kentteki park ve bahçelerde yer alan termometreler ise 25 dereceyi gösterdi. Mart başında adeta yaz mevsiminin yaşandığı Adana’da vatandaşlar parklara ve mesire alanlarına akın etti. Sıcak havayı fırsat bilen aileler çocuklarıyla birlikte yeşil alanlarda oyun oynadı, evcil hayvanlarını gezdirdi, piknik yaptı ve ailece vakit geçirdi.

Haberin Devamı

Sıcak havayı fırsat bilip ailesiyle birlikte uçurtma uçurmaya gelen Melik Azad Tekin, “Adana sıcağında hep beraber çıkalım dedik, toplandık, kardeşlerimi alıp geldim. Uçurtma uçururuz hem de vakit geçirmiş oluruz diye düşündük. Mart ayının başındayız, kışı hiç görmedik, yazın sıcaklığını şimdiden hissediyoruz” dedi.

Adana’da Mart ayında yaz havası Termometreler 25 dereceyi gösterdi

Sınıf olarak toplandıklarını ve piknik yaptıklarını belirten Fethiye Karapınar ise, “Hava çok güzel, biz de bu güzel havayı değerlendirmek istedik dolayısıyla sınıfça, çocuklarımızla piknik yapmaya geldik. Çocuklarımıza top aldık, onlarla oyunlar oynayıp vakit geçireceğiz. Değişik bir gün olsun istedik, onların da bu güzel havada evde kapalı kalmalarını istemedik” diye konuştu.