Gündem Aday ilanına DEM rötarı!

Aday ilanına DEM rötarı!

04.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP PM’nin önceki günkü toplantısında 4’ü büyükşehir, 4’ü il olmak üzere 103 seçim çevresinde aday belirlendi.

Aday ilanına DEM rötarı

Örgütten gelen tepkiler üzerine İzmir Çiğli’de aday değişikliğine gidilerek, Uygar Yıldırım yerine Onur Emrah Yıldız’ın adaylaştırıldığı toplantıda, Denizli Nazilli’de Gamze Yolcu Metin’in adaylıktan çekilmesi üzerine yeni aday Ertuğrul Tetik olarak belirlendi. PM üyesi Hüseyin Yaşar, “Kürt sorununun çözümü konusunda net bir şekilde tavrımızı ortaya koymalıyız. Önümüzdeki süreçte komisyonlar oluşturup, somut önerilerimizi ortaya koymalıyız” dedi. 

Haberin Devamı

‘DEM’i bekliyoruz’ 

PM’de “DEM Partisi’yle durum ne?” sorusu da yöneltildi. Edinilen bilgiye göre Özel, kent uzlaşısı çerçevesinde sürecin ve görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Bekliyoruz” yanıtını verdi. Parti kulislerinde, DEM ile işbirliği olasılığı nedeniyle aralarında Esenyurt ve Adalar’ın olduğu İstanbul’un kalan ilçelerin gündeme gelmemesine ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı: “Bazı yerlerle ilgili muhtemelen oradaki görüşmeler bekleniyor ki kent uzlaşısı kapsamında cumaya bırakıldı. Bu ilçeler DEM’den gelecek sonuca göre adaylaştırılacak. Aslında her yere isimler hazır. DEM’in pozisyonu bekleniyor. Öyle olduğu için İstanbul, Adana gelmedi. Adana’da Seyhan kritik. Didim gelmedi. Pazartesi bu işin düğümü çözülecek.” 

Haberin Devamı

‘Son karar bizim’ 

Kulislerde DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkarmaya yakın olduğu konuşuluyor. CHP’li kurmay da, “Bizim söylediğimiz şudur, Kürt yurttaşların çoğunlukla yaşadığı yerde Kürt hassasiyetine uygun aday çıkartmaya gayret ederiz. Bundan daha doğal bir şey de olamaz. Bize gelen bir talep varsa ‘şunu koyun, bunu koymayın’ diye bakarız ama son kararı biz veririz” dedi. PM’de Gaziantep’te Şehitkamil ve Oğuzeli ilçe adaylarına itirazlar oldu. Bir PM üyesi, “Parti gerçeğine uymayan aday gösterildi” tepkisini gösterdi.