Gündem Adem Çakıcı’ya silahlı saldırıda Göl çetesinin 3 adamı gözaltında

Adem Çakıcı’ya silahlı saldırıda Göl çetesinin 3 adamı gözaltında

18.02.2022 - 11:57 | Son Güncellenme:

İstanbul'da 3 gün önce Alaattin Çakıcı’nın yeğeni Adem Çakıcı’ya düzenlenen silahlı saldırının faili olarak polis tarafından 3 şüpheli şahıs yakalanıp gözaltına alındı. Saldırıda bir otomobil ve motosiklet kullandığı belirlenen şüphelilerin başını Volkan R.’nin çektiği “göl çetesi” olarak bilinen çetenin mensupları olduğu ileri sürüldü.

Adem Çakıcı’ya silahlı saldırıda Göl çetesinin 3 adamı gözaltında

FERİT ZENGİN

15 Şubat Salı Topkapı Cevizlibağ’da meydana gelen olayda Adem Çakıcı’nın içerisinde bulunduğu özel araca seyir halindeyken, yanaşan başka bir araçtan peşpeşe yayılım ateşi açılmış araca isabet eden kurşunlardan birisi Çakıcı’nın sağ bacağına isabet etmişti. Saldırı sonrası saldırganlar olay yerinden hızla kaçarken, yaralanan Çakıcı olay yerinden 1 km ilerideki Çapa Tıp Fakültesi hastanesine götürülerek tedavi altına alınmıştı.

Haberin Devamı

Olay sonrası başlatılan soruşturmada polis, olay yeri ve güzergahındaki güvenlik kamera kayıtları ile KGYS kayıtlarını toplayıp incelemeye alırken , saldırıda bir otomobil ve bir motosiklet kullandığı tespit edilen saldırganların kimlik ve adres bilgileri de tespit edildi.

3 KİŞİ GÖZALTINDA

Üç kişi oldukları belirlenen G.M, G. D ve D. Y. isimli şüpheliler bu sabaha karşı düzenlenen baskınlarla adreslerinde yakalanıp gözaltına alınırken, emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre “göl çetesi” olarak bilinen başını Volkan R.’nin çektiği çetenin mensupları olduğu belirlendi.

Daha önce başını Arap Emrah çetesiyle girdiği çatışmalar ve Alibeyköy Baraj gölüne gömdükleri otomobiller ile gündeme gelen çete İstanbul Adliyesi önünde silahlı çatışmayla gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

G. M., G.D. ve D.Y. olduğu öğrenildi. Şüpheliler düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Saldırı sonrası tedavi altına alındığı hastanede tedavisi devam eden ve hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenilen Adem Çakıcı daha önce de silahlı saldırıya uğramıştı. Kadıköy’de bir restoranda 2017’ yılında 2 saldırganın açtığı ateşle vücudunun beş ayrı yerinden yaralanan ve 'Alaatin Çakıcı’nın veliahtı' olarak bilinen Adem Çakıcı İzmir’de 5 yıl önce düzenlenen “Veliaht Operasyonu”nda da 14 adamıyla gözaltına alınmıştı.