Gündem Adı, adresi, telefonu belli ama hiçbir şey yapamıyor! Böyle dolandırıcılık yöntemi görülmedi

Adı, adresi, telefonu belli ama hiçbir şey yapamıyor! Böyle dolandırıcılık yöntemi görülmedi

13.12.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Dolandırıcılar şimdi de insanların ikinci el alım satıp yaptığı sitelerin peşine düştü. Alıcı gibi siteye girip Kemal Metehan Karadağ’dan telefonunu alan şüpheli ürünü beğenmediğini söyleyip iade etti. Ancak Karadağ’a gelen kargonun içinden telefon değil kılıfı çıktı. Sistemdeki bir açıktan yararlanan şüpheli bugün telefon için siteye yatırdığı parasını da geri alacak.

Adı, adresi, telefonu belli ama hiçbir şey yapamıyor Böyle dolandırıcılık yöntemi görülmedi

İstanbul’da yaşayan Kemal Metehan Karadağ ikinci el alım satım yapılan bir siteden telefonunu satışa çıkardı. Kısa zaman içinde başka bir kullanıcı Karadağ ile iletişime geçip telefonu satın almak istediğini söyledi. Alper Ö. isimli kişi Kemal Metehan Karadağ’dan telefonun fotoğrafları ve videolarını istedi. Telefonu beğendiğini söyleyen Alper Ö. Hatay’da olduğunu söyledi. İkilinin anlaşması üzerine Alper Ö. sitenin sistemine parayı yatırdı. Kemal Metehan Karadağ’da telefonu kargoya verdi. Alışveriş yapılan sitenin kurallarına göre Alper Ö. telefonu alıp inceledikten sonra para Karadağ’a geçecekti.

Haberin Devamı

TELEFON YERİNE KILIFI GÖNDERDİ

Ancak Alper Ö. Kemal Metehan Karadağ’ı arayarak telefonda sıkıntı olduğunu ve geri göndermek istediğini söyledi. Karadağ bu talebi kabul edip telefonu beklemeye başladı. Birkaç gün sonra gelen kargoyu açan Karadağ şok oldu. Çünkü Alper Ö. Karadağ’a farklı bir kutu ve içinde 9 adet telefon kılıfı göndermişti.

“HEM TELEFONUM HEM PARAM GİTTİ”

Kemal Metehan Karadağ Alper Ö.’ye de bir daha ulaşamayınca soluğu savcılıkta aldı. Alper Ö.’nün kendisini dolandırdığını söyleyen Karadağ şikayetçi oldu. Satışın yapıldığı site ile de iletişime geçtiğini ancak olumsuz yanıt aldığını söyleyen Karadağ, “Suç kabul edemeyiz diyorlar. Biz yer ve hizmet sağlıyoruz. Aranızda geçenlere karışamayız gibi bir açıklama yaptılar. Ancak karşı taraf sistem üzerinden bana telefonu iade etmiş gibi göründüğü için bana gönderdiği parayı da tekrar alacak. Hem telefonum gitti hem param gitti” dedi.

Haberin Devamı

Adı, adresi, telefonu belli ama hiçbir şey yapamıyor Böyle dolandırıcılık yöntemi görülmedi