Gündem Adnan Oktar'ın cezaevi günleri deşifre oldu! 1 ayda, 21 kadın avukat

Adnan Oktar'ın cezaevi günleri deşifre oldu! 1 ayda, 21 kadın avukat

15.03.2024 - 12:23 | Son Güncellenme:

Adnan Oktar cezaevinde de rahat durmamış, Erzurum'dan Van'a sürgün yemişti. Oktar ile cezaevinde görüşen avukatlardan biri CNN TÜRK'e konuştu. Adnan Oktar'ın cezaevindeki hayatı bir bir deşifre edildi.

Adnan Oktar'ın Erzurum'da cezaevinde çok sayıda avukat ile örgütsel faaliyet kapsamında görüşme yaptığı iddiaları gündemi adeta alt üst etmişti.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik Oktar ile Erzurum’da cezaevinde görüşen avukatlardan birine ulaştı. Avukat, kendisine nasıl ulaşıldığına ve görüşmelere nasıl başladığına dair, “Ben genç avukattım ilk görüşmeye başladığım zaman. O an için benim ilgimi çekti en azından bir seferlik de olsa görüşmek istedim. Instagram üzerinden, o sayfalar üzerinden iletişim kurdum ve o şekilde beni programlarına dahil ettiler bir görüşe gittim daha sonrası zaten kendisinin davetleriyle oldu, kendi tekrar görüşmek istedi” ifadelerini kullandı.

Adnan Oktarın cezaevi günleri deşifre oldu 1 ayda, 21 kadın avukat

AVUKATLARINA ‘PRENSESLERİM, KRALİÇELERİM’ DİYOR

Bu genç avukatlardan ‘Prenseslerim, kraliçelerim’ diye bahsediyor. “Bir mini etekten, göreceği bacaktan, göğüs dekoltesinden zaten memnun oluyor.”

Haberin Devamı

Oktar ve örgütünün avukatlar ile nasıl iletişim kurduğu tek tek ortaya çıktı. “Hemen alınıyorsunuz, götürülüyorsunuz. Daha sonra istediğiniz yere bırakılıyorsunuz. Ödemeleri yapan birisi var yüz yüze görüşüyorsunuz, ödemeler elden yapılıyor. Kadınlara ve hayata ilgisi devam ediyor, hayatla ilgili planları var. Kendisinin mağlup edildiğini düşünmüyor, kendisinin sınav olduğu mehdinin böyle zorluklar çektiğini düşünüyor. Kadınlarının kıskanılmasından dolayı olayların başına geldiğini düşünüyor.”

Adnan Oktarın cezaevi günleri deşifre oldu 1 ayda, 21 kadın avukat

30 GÜNDE 290 GÖRÜŞME YAPTI

Oktar’ın, Erzurum’da cezaevinde kaldığı dönemde yaklaşık 1 ayda, 21 kadın avukatla yüzlerce kez görüştüğü belirlenmişti.

Adnan Oktarın cezaevi günleri deşifre oldu 1 ayda, 21 kadın avukat

CEZAEVİNDE YEMEK SİPARİŞİ YAPIYOR

“Adnan Oktar, görüş esnasında kameralarla ilgili muhabbet geçiyor. Arkadaşım ifşa olmasın, detay anlatmayacağım. Gardiyan kameralı odaya almak istiyor, kabul etmiyor ‘Kamera açılmayacak’ diyor. Buna müsaade etmeyeceğini belirtiyor. Bu şekilde tavırla cezaevindeki memurlara cevap veriyor. Cevap verecek kadar güçlü cezaevinde. Avukatların oraya rahat gelişinin sebebi kameraların kayıtta olmaması. Kameraların kayda girmesine müsaade etmiyorum diye ifadeler kullanıyor. Bu şahıs, lokanta gibi cezaevi yönetiminden yemek sipariş edebilen, buna gücünü ve haddini bildirebilen bir adam.”

Adnan Oktarın cezaevi günleri deşifre oldu 1 ayda, 21 kadın avukat

CNN TÜRK'e konuşan avukat, Adnan Oktar'ın erkek avukatlarla görüşme sebebini de anlattı.

“Ben görüşmelerimizin sayısını bilmiyorum sayısı çoktur. 2 seneye yakın en azından ayda 1 kez görüştüm. Kadın olmadığım için seyrek görüştü. Erkeklerle, kadınları kamufle ediyor, ‘Ben erkek avukat da çağırıyorum’ şeklinde gösteriyor. Kendisinin umudu tükenmemiş, planlamaları kısa bir ceza yatan mahkum edasında. Öyle hayaller kuruyor.”