Gündem ‘Adnan Oktar’ örgütüne sahte belge operasyonu

‘Adnan Oktar’ örgütüne sahte belge operasyonu

03.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da Adnan Oktar suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda örgütün 2 numarası olarak bilinen Oktay Babuna’nın kız kardeşiyle birlikte bir kadın örgüt mensubu yakalanıp gözaltına alındı.

‘Adnan Oktar’ örgütüne sahte belge operasyonu

 

FERİT ZENGİN İstanbul - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki çalışma Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Adnan Oktar Suç Örgütü’ne yönelik çalışmalarda örgütün dışarıda bulunan mensuplarınca soruşturmayı yürüten adli ve güvenlik personeli hakkında kara propaganda ve dezenformasyon çalışmaları yaptıkları bilgisine ulaşılmasının ardından, Şişli ve Üsküdar’da iki adrese önceki gün operasyon düzenlendi. Eşzamanlı baskınlarda Meltem Daban isimli örgüt mensubuyla örgütün 2 numaralı ismi olarak bilinen ve cezaevinde tutuklu bulunan Oktay Babuna’nın kız kardeşi Ferhunde Eda Babuna gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Emniyete götürülüp sorguya alınan iki ismin, Oktar Suç Örgütü adına propaganda yapmak ve örgütün devamlılığını sağlayıp adli yargılamayı etkilemek için lobi faaliyetlerinde bulunmak suçlamalarıyla gözaltına alındıkları ve geçmiş yıllarda örgüte yönelik yapılan operasyonda görev alan emniyet ve yargı mensupları hakkında illegal yöntemlerle araştırma yaptıkları belirlendi.

İki şüphelinin Adnan Oktar ve örgüt üyelerinin serbest kalması için adli makamları yanıltma adına yalancı tanıklar bulma ve asılsız bilgi, belge oluşturma eylemlerinde bulundukları da tespit edildi.