Gündem Adnan Oktar ve kediciklerinin gizli geçitten kaçma anına ait görüntüler çıktı

Adnan Oktar ve kediciklerinin gizli geçitten kaçma anına ait görüntüler çıktı

08.09.2020 - 16:11 | Son Güncellenme:

Suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın gizli geçitten kaçış anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Oktar'ın gizli geçitten dışarı çıkmadan önce iki müridini göndererek polisin olup olmadığını kontrol ettirdiği görülüyor.

İstanbul'da 2 yıl önce düzenlenen operasyonla çökertilen Adnan Oktar suç örgütünün elebaşı Adnan Oktar ile örgütün ikinci ismi Didem Ürer ve diğer örgüt üyesi kadınların gizli bir geçitten ulaştıkları bahçeden kaçış görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Görüntülerde elebaşı Oktar ve diğer örgüt üyelerinin ellerini kollarını sallayarak kaçış yürüyüşü yaptıkları ve kaçıştan emin olduklarını ortaya koyarken koşarak kaçma yerine yürümeyi tercih ettikleri kameraya yansıdı. Polisin işine yarayıp dakika farkıyla önce takibi başlatıp ardından yakalamayı gerçekleştirmesini sağladığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 11 Temmuz 2018’de “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar ve suç örgütüne yönelik 4 ilde başlattığı operasyonlarda aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 245 kişinin yakalanması için baskınlar yapmıştı.120 ayrı adrese gerçekleşen operasyonun merkez noktası Adnan Oktar’ın Üsküdar Çengelköydeki villası olmuştu .Polis ekiplerinin sabah saatlerinde baskın düzenlediği villada bulunan ve baskını önceden haber alan Adnan Oktar, gizli bir bölmeden kaçarak aracına bindikten sonra takipteki polis tarafından Sarıyer de yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

RAHAT TAVIRLARI DİKKATLERDEN KAÇMADI

Gizli geçitten geçerek kaçtığı o anlara ait görüntülerin ortaya çıktığı anlarda Adnan Oktar'ın rahat tavırları dikkatlerden kaçmadı. Önce bahçeye çıkan Oktar, ardından aheste bir yürüyüşle aracına doğru giderken, peşinde örgütün ikinci ismi Didem Ürer’in olduğu görülüyor.

Ürer’in arkasından gelen diğer örgüt üyesi kadınların da bir panik havasından uzak kaçış yürüyüşleri villayı tepeden tırnağa arayan polislerce ortaya çıkarıldı. Şato olarak tabir edilen villanın özel bölümündeki güvenlik kamera odasından ele geçirilen görüntülerde Adnan Oktar gizli geçitten iki müridini göndererek önce etrafta polis olup olmadığını kontrol ettiriyor. Kaçış güzergahında polisin olmadığı bilgisini alan Adnan Oktar, gizli geçidin başında beliriyor ve müritlerin yol göstermesiyle aheste bir yürüyüşle güzergahta bulunan merdivenleri inmeye başlıyor. Peşinden örgütün iki numaralı ismi Didem Ürer'in yürüdüğü görülen Oktar'ın "Kedicik" diye tabir ettiği örgütün diğer kadınlarının da villadan kaçırdıkları çantalarla aynı yürüyüş içerisinde oldukları görülüyor.

Yazarlar