Gündem Afiş krizinde İYİ Parti yazılı cevap istedi

Afiş krizinde İYİ Parti yazılı cevap istedi

02.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti lideri Meral Akşener, grup konuşmasında seçim kampanyası için hazırladıkları afişlerin İstanbul, Ankara ve İzmir’de reklam panolarına asılmasının engellendiğini ileri sürerek, “Bizi engellemeye çalışan bu kez Beştepe değil, Saraçhane” demişti.

Afiş krizinde İYİ Parti yazılı cevap istedi

COŞKUN ERGÜL Ankara - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, iddiaları kabul etmeyerek, “Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz girişimde, eylemde bulunmayacağımızı en iyi kendileri bilirler” yanıtını vermişti. İYİ Parti’nin afişlerinin bilboardlara neden asılmadığını sorduğu şirket, “sebep belirtmemekle birlikte, afişleri asmayacaklarını ve 22 milyon TL’yi geri ödeyeceklerini” sözlü olarak partiye iletti. İYİ Parti ise sözlü yanıtı reddederek, presodüre uygun şekilde yazılı cevap verilmesini istedi.

Haberin Devamı

ZORLU, MURAT ONGUN’A İŞARET ETTİ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise basın toplantısında şunları söyledi: “İlgili şirketten yazılı olarak cevap istedik. Sayın İmamoğlu ve Sayın Özel bu konuda bir açıklama yaptı, 24 saat geçti. Bize bu şirketten, girişim olmamıştır. Zannediyorum bilgiyi doğru yerden almıyorlar. Onun için mesela Murat Ongun’dan bilgi almak isterlerse durumunun gerçekliğini net şekilde görecekleri düşüncesindeyim.”