Gündem Ağrılar oluşmadan tespit edilecek

Ağrılar oluşmadan tespit edilecek

29.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde (İKÜ) Hareket Analizi Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmete açıldı. İnsan biyomekaniği üzerinde gözlem, izlem, analiz ve tedaviye yönelik sağlık hizmetlerinin uygulama ve araştırmalarını gerçekleştirmeyi amaçlayan merkez, hareket bozukluklarını tanımlayacak ve bunlara yönelik tedavi ve danışmanlık sunacak.

Ağrılar oluşmadan tespit edilecek

OZAN ÖMER KADÜKER - Merkezin açılış töreninde konuşan İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, “Merkezin misyonu ve vizyonuyla sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çok önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Hareket bilimleri alanında nitelikli araştırmaları besleyecek ve yeni çalışmalara ilham verecek önemli bir data merkezi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Merkezin müdürü olan İKÜ Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan ise her hareketi değerlendirdiklerini ve ağrının oluşabileceği yerleri önceden anlamaya çalıştıklarını belirtti. Merkezde başlatılan projeyle Kültür Koleji’ndeki çocukların testlerden geçirileceğini aktaran Akalan, “Çocuklukta gözlenen kas iskelet problemleri yetişkin hale geldiğinde çeşitli ağrılarla dönüyor. Bunları gelişmeden tespit edeceğiz” diye konuştu. Nadir hastalıklar, bebekler, sporcularla ilgili de birçok projelerinin bulunduğunu kaydeden Akalan, merkezde disiplinler arası çalışmalar yapacaklarını söyledi.