Gündem Ajda Pekkan hangi şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti?

Ajda Pekkan hangi şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti?

13.04.2019 - 18:19 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden bilgi yarışması oynayanların bu akşam araştırdığı konu Ajda Pekkan oldu. Yarışmacılar ünlü sanatçımızın Eurovision macerası ile ilgili bir bilgiyi merak ediyor. Peki Ajda Pekkan hangi şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti?

Ajda Pekkan hangi şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti

Online bilgi yarışması oynayanlar kendilerine verilen kopyaların cevaplarını araştırıyor. Bu akşamın sorusu ise Ajda Pekkan hangi şarkıyla Eurovision’da ülkemizi temsil etmişti?

Haberin Devamı

AJDA PEKKAN HANGİ ŞARKIYLA EUROVISION'A KATILDI?

Türkiye'yi temsil etme görevinin eleme usulüyle belirlendiği Eurovision Şarkı Yarışması'na 1980 yılında atama yoluyla Ajda Pekkan seçildi. İlk önce tespit edilen 5 bestecinin şarkılarının jüri tarafından üçe düşürülmesiyle "Bir Dünya Ver Bana", "Olsam" ve "Petrol" ile televizyon ekranlarında yer almış, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından "Petrol"'ün Türkiye'yi 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmesine karar verilmiştir. Kulis faaliyetlerinin yetersizliği, şarkının siyasî hicivli yapısı ve yarışma gecesindeki organizasyon bozuklukları neticesinde Ajda Pekkan, bu yarışmada hayal kırıklığı yaratan bir derece aldı. "Süperstar" lakaplı Ajda Pekkan yarışmanın ardından dinlenme kararı alıp, ABD'ye yerleşti.