Gündem AK Parti Ankara adayı Altınok taksiciler ile bir araya geldi: Togg araçlar alacağız

AK Parti Ankara adayı Altınok taksiciler ile bir araya geldi: Togg araçlar alacağız

14.03.2024 - 22:12 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Çankaya ilçesinde Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odasını ziyaret etti.

AK Parti Ankara adayı Altınok taksiciler ile bir araya geldi: Togg araçlar alacağız

Ziyarette Oda Başkanı Mehmet Yiğiner ve yönetimiyle bir araya gelen Altınok, taksici esnafının sorunlarını dinledi. 31 Mart'tan sonra Ankara'daki tüm taksilerin elektrikli araçla değiştirileceği sözünü veren Altınok, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ankara'da 8 bin taksi bulunuyor. Büyükşehir olarak elektrikli arabayı biz alacağız. Gaz parası ve yedek parçaya ödediğiniz para kadar yani ayda 45-50 bin lira ödeyerek, 2,5-3 yılda araba sahibi olacaksınız. Toplam maliyeti 8 milyar 800 milyon yapıyor. Sizlerle konuşacağız tek tip diyorsanız tek tip ya da Togg araçlar alacağız. Yeşil çevre, havası daha temiz şehir için önemli bir adım olacak hem de gaz, yedek parça giderinden kurtulacaksınız. Bu elektrikli araçların 650 kilometre menzili var. Biz şarj istasyonları da yapacağız. Ve meseleyi kökten çözeceğiz. Koruma kalkanı istiyorsanız onu da yapacağız, kurşun geçirmez yapacağız. Durak yerlerinizi de hızlı şekilde yapacağız. Ayrıca Büyükşehir alanında olan duraklardan kira da almayacağız."

Haberin Devamı

'ALTINOK 'YAPAR' DİYORUM'

Ziyaretin ardından Altınok, Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen programda konuşan Altınok, otopark problemlerini çözeceklerini belirterek, "Ulaştırma Bakanımızla konuştuk. Metro, sitelerden geçecek, Karapürçek'e kadar gidecek. Ama daha sonra havaalanı metrosu yolunun, yapacağımız diğer metrolarla bağlantılarını kurmuş olacağız. Akyurt'taki fuar alanını bitireceğiz bir yıl içerisinde gece demeden gündüz demeden çalışarak, 31 Mart- 1 Nisan'da seçimi kazanmayı Rabbim nasip ederse sizlerin, Ankara'mızın ve ülkemizin hizmetine açacağız. Ayrıca yollar bakımsız, kaldırımlar bakımsız. Sitelerin içerisinde trafik problemi var. Yeniden plan yapalım diyorsanız, yeniden plan yaparız. Sokaklarımız, caddelerimizde bir kentsel tasarım yapacağız. Sokaklarınız yeşil, siteler gece gündüz ışıl ışıl ışıklandıracağız. Akşamleyin insanlar alışveriş yapmaya, hafta sonu sitelere alışveriş yapmaya keyifle gelecekler. Sevgili Ankaralılar bu fırsatı değerlendirin. Yoksa Ankara yaşanmaz bir şehir olacak. Ulaşımda problem, trafikte problem, yaşanılmaz bir şehir olur. Ankara'nın problemini kim çözer? Ulaşımda problemi kim çözer? Trafikte problemi kim çözer? Altyapıda problemi kim çözer? Fuar alanını kim yapar? Altınok yapar diyorum. İnşallah desteklerinizle Ankara'da ticaret gelişecek. Her alanda başkentimizi geliştireceğiz, Ankara'mızı bir dünya başkenti yapacağız" dedi.