Gündem AK Parti, Faruk Koca’ya ihraç süreci başlattı

AK Parti, Faruk Koca’ya ihraç süreci başlattı

13.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e saldıran MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı ve eski AK Parti Milletvekili Faruk Koca’yı kesin ihraç talebiyle “tedbirli” olarak disipline sevk etti.

AK Parti, Faruk Koca’ya ihraç süreci başlattı

Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK’nın ardından yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DİSİPLİN SUÇU: Futbolda şiddet hadisesi yaşandı. Sayın cumhurbaşkanımız şiddete karşı olduğumuzu vurguladı. Bu fiili saldırı ile ilgili bir disiplin suçu oluştuğu belirlendi. Bu çerçevede MKYK’da Faruk Koca’nın disipline sevki karar verildi. Disiplin suçu oluştu, tüzüğe göre ihracı istendi.

YARDIMLARIN KESİLMESİ DE SAVAŞ SUÇU: BM şartı uyarıca Guterres kalıcı ateşkesin sağlanması için mektup yolladı. Cumhurbaşkanı ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken bunu kastediyordu. Avrupa büyük bir savrulma içinde. Asil insanlar sokaklara döküldü ve bu görüntüleri kınıyor. Gazze’ye gidecek yardımların engellenmesi bile savaş suçu. İsrail taraf değil diye soruşturmadan kaçması mümkün değil. Başsavcı Gazze’ye gitmiş değil bu çifte standart son bulmalı.

Haberin Devamı

AB ÜYELİĞİ FASILI AÇILMALI: AB’ye üyelik sürecinde hiç fasıl açmama gibi perspektif hiç konuşmayalım demek. Doğrusu fasılların açılması.