Gündem AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CNN Türk'te önemli açıklamalar: Sahanın ne söylediğini biliyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CNN Türk'te önemli açıklamalar: Sahanın ne söylediğini biliyoruz

12.03.2024 - 20:49 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Aday arkadaşlarımızın performansını tek tek çok iyi buluyoruz. Bu açıdan baktığımızda yükselen bir trend olduğunu da görüyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik CNN Türk’e Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin'in sorularını yanıtlıyor. Çelik'in açıklamaları özetle şöyle: Yakın coğrafyamıza bakarsak pusula demokrasimizin gücünü gösteriyor. Az ya da çok bu partileri vatandaşlarımız var etti. Siyasal bilince sahip bir ülkeyiz.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelikten CNN Türkte önemli açıklamalar: Sahanın ne söylediğini biliyoruz

Cumhurbaşkanımız bunu sık sık söyler. Bizim hatırlanacağımız şeyler eserlerdir, yaptığımız işlerdir. Ben çok uzun zamandır kendisi ile beraberim. Yorulmaksızın, durmak bilmeksizin çalışır. Siyasette gençlerin yetişmesine çok önem veriyor. Onlara bir gün bayrağı devralacaklarını her zaman hatırlatıyor. Siyaset yaptığımız görevlerden daha geniş bir şey. Cumhurbaşkanımız için siyaset bir hayat tarzı. O siyaseti bırakırım anlamında bir ifade değil.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 3. KEZ ADAY OLUR MU?

Bununla ilgili bir siyasi gündemimiz yok Meclis'in kendini feshetmesi gibi. Önümüzdeki 5 seneyi iyi değerlendireceğiz. Siyasette bildiğim bir şey var. Liderlerin siyasi ömrüne vatandaş karar verir. Vatandaşımız cumhurbaşkanımız hizmet etsin istiyor. Böyle büyük bir irade var. Cumhurbaşkanımızın liderliği organik. Millet kal derse kalırız, git derse gideriz der cumhurbaşkanımız da. Seçim vesilesi ile dışarda gördüğüm Cumhurbaşkanımıza teveccüh artarak devam ediyor. Herhangi bir dış politika dosyasında artık Cumhurbaşkanına sunum yapılamaz, ezbere biliyor. Bu Türkiye için çok büyük bir kazanım. Çeşitli ülkelerde devlet adamı üretme konusunda sorun var. Türkiye başka ülkelerle mukayese edildiğinde genç devlet adamları konusunda Türkiye avantajlı bir durumda bulunuyor.

Haberin Devamı

Siyasetçi yetişrmek demek demokrasinin güçlenmesi demektir. Bize verilen Meclis üyelikleri çalışmasında kadın ve gençlik kontenjanlarının güçlü olması şeklinde Cumhurbaşkanının talimatı var. Kadın hareketimiz de çok güçlü bizde.

"BİRÇOK SEÇİMİ GÖRDÜK, SAHANIN NE SÖYLEDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Geçen seçimlerde bize Sayın Kılıçdaroğlu için önde deniyordu. Bir sürü siyaset bilimci, daha sonra analizinde nasıl yanıldığını izah etmek zorunda kaldı. O zaman dedik ki saha böyle söylemiyor. Bu kadar seçim geçirdik, iyi kötü görüyoruz. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan toplantılar sonrasında verilen kararların vatandaşlarımız tarafından heyecanla kabul gördüğünü görüyorum. Yerel yönetimler başkanlığımız var bizim. Seçim bittikten sonra 5 yıl boyunca sürekli fotoğraf çeker. Masaya oturduğumuzda bu 5 yıllık performanslar bakılır. AK Parti Genel Merkezi izole değil. Anadolu'daki her yere hakim bir siyaset merkezi. Adayların tespit edilmesinde birden fazla mekanizma kullanılıyor. Siyaset bir matematik alanı değil, mutlak değil. Ancak 20 yıldır denenmiş metotlar bunlar. 

Haberin Devamı

BU SORULAR OPERASYONEL SORULAR MI?

Bazen diyorlar ki siz hayat tarzına müdahale ediyorsunuz. Şu ya da bu sebeple bir kaygı oluşmuşsa buna cevap vermek borcumuz. Bu tartışmalar siyasetten çıkmadı. Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olduğu zamanda da bu tarz konuşmalar çıktı. Bayalar otobüse binemeyecek vs diye. Çok net ve açık söylüyorum, çok partili döneme geçildiğinde hayat tarzına müdahale edilmeyen tek dönem bizim dönemimiz. Özellikle CHP, kendi ideolojisini dayatmak için hangi yöntemleri kullanmış? Bu soru soruluyor ama sokağa çıktığımız zaman bu sorunun hiçbir karşılığı yok. Bu tip olaylar olduğunda ilk tepkiyi biz veriyoruz.

SÜRPRİZ BÜYÜKŞEHİR KAZANACAĞINIZI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Haberin Devamı

Arkadaşlarımızın performansını tek tek çok iyi buluyoruz. Bu açıdan baktığımızda yükselen bir trend olduğunu görüyoruz. Kaybolacağını söyleyenler çok manipülatif şeyler. CHP'li Özel'in dediği gibi Atatürk şu, şu illeri alın diyor. Atatürk'le bu işin ne ilgisi var. Biz demokratik terbiye icabı şu ili alacağız diyemem. Orada oy kullanacakları etkileyemem. Ama arkadaşlarımızın performansı gayet iyi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE NE YAŞANDI?

Şu an itibariyle cumhur ittifakında değiller. YRP ve bir iki parti de var. Müstakil parti olarak mı kurulmuşlar yoksa AK Parti içerisinde muhalefet olarak mı kurulmuşlar? Milli manevi değerler açısından istedikleri her şeyi cumhurbaşkanımız gerçekleştirmiş. Parti yönetimi CHP'yi kazandıracak bir motivasyon içerisine giriyor. Ama tabanındaki seçmen, milli manevi değerlerin cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirildiği görülüyor. YRP tabanındaki vatandaşlarımız cumhurbaşkanı aleyhine bir tutum içerisine girmeyecekler.

CHP-DEM ARASI KENT UZLAŞISI

Haberin Devamı

Kent uzlaşısı 6'lı masanın mahçup edilmiş halidir. DEM açısından mahçubiyet şu; bir yandan biz müstakil bir siyasi partiyiz imajı veriyorlar ama fiilen de CHP'ye çalışan bir dinamik ortaya koyuyorlar. Ne diyorlardı 6'lı masada; 6'mız birden karar vermeden hareket etmeyecek. Biz de dedik ki, 6'sı birden çay bile demleyemez. Şimdi ise daha 1 sene olmamış, siyasi tarihteki en ağır lafları birbirlerine söylüyorlar. Çok kısa bir zamanda çok ağır laflar görüyoruz. Bakalım bu seçimden sonra göreceğiz ne pazarlıklar ortaya çıkmış. Kent uzlaşısını bir cümle ile ortaya koyayım; bu Alacakaranlık kuşağı.

ÖZGÜR ÖZEL DAHA TEHLİKELİ HAREKET EDİYOR

Sayın Özgür Özel daha tehlikeli hareket ediyor. İşte diyor ki Alevi seçmen daha coşkulu. Ben siyasetçi olarak insanların mezheplerini görmem demesi lazım. Bu son derece tehlikeli bir şeydir. Bu siyaset yapma biçiminin acımasızlığını hep beraber görüyoruz. Bu pusulanın fazla olması uzun olması bir kazanımdır.

İSTANBUL'DA NASIL BİR SONUÇ BEKLİYORSUNUZ?

İstanbul'daki taleplerin uğraşan değil ulaştıran bir yapı isteniyor. Her kesimi ileri taşıyacak bir siyaset beklentisi var. Bu da Sayın Kurum'dur. Sayın İmamoğlu Bodrum'u İstanbul'un bir ilçesi sanıyor. Sırf cumhurbaşkanlığına yürümek için, İstanbul belediye başkanlığını araç olarak kullanması İstanbul'u yoksullaştırdı.

TEVECCÜH SON DERECE YÜKSEK

Adana'da adaylarımız çok büyük hüsnü kabul gördü. Teveccüh son derece yüksek. Bu sefer bu özlemin giderileceğini görüyorum.