Gündem AK Parti'de adaylar ne zaman açıklanacak! Ömer Çelik: Şu ana kadar 15 ilde çalışmalar tamamlandı

AK Parti'de adaylar ne zaman açıklanacak! Ömer Çelik: Şu ana kadar 15 ilde çalışmalar tamamlandı

21.12.2023 - 19:45 | Son Güncellenme:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yerel seçim çalışmalarına dair açıklama yaptı. Çelik, "Aday belirleme süreci devam ediyor. Şu ana kadar 15 ilde çalışmalar tamamlandı" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezinde açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta AK Parti Genel Merkezi’nde yoğun bir mesaisi olduğunu ve geçen haftada aynı şekilde mesainin devam ettiğini belirtti. Çelik, seçim hazırlık anlamında teşkilatların davet edilerek istişareleri sürdürme şeklinde çalışmaların devam ettiğini, illerdeki değerlendirmelerin teşkilatlarla masaya yatırıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Vatandaşların taleplerinin kapsamlı bir şekilde ele alındığına işaret eden Çelik, “Bunun yanı sıra da teşkilatlarımızın önümüzdeki seçimlere hazırlıklar anlamında ne şekilde ki hazırlıklar yaptıkları, burada eksik görülen varsa onların tamamlanması ve bu seçimlerden Cumhur İttifakı'nın en güçlü şekilde için her boyutuyla bütün bu çalışmalar değerlendirilmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

15 İLDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın illerle istişaresinin devam ettiğini söyleyen Çelik 

Bugün de 4 ille bu istişare tamamlanmış olacak. Bugünle birlikte Ankara, Adana, İzmir, İstanbul Balıkesir, Samsun, Bursa, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon'la birlikte bugün bütün bu çalışma buraya kadar tamamlanmış olacak.

Aynı şekilde Cumhurbaşkanımızın takdirlerine bağlı olarak diğer illerle de önümüzdeki günlerde bu çalışmalar devam edilecek. Teşkilat başkanlığımız arkadaşlarımızı sayın genel başkanımızın cumhurbaşkanımızın takvimine göre buraya davet ediyorlar ve derinlemesine bir istişare gerçekleşiyor. Şimdiye kadar arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler neticesinde teşkilatlarımızın güçlü bir şekilde seçimlere hazırlandığı ve bu seçimlerden Cumhur İttifakı'nın en güçlü şekilde çıkması için illerde Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberliğini koruyacak şekilde çalışmalarını, temaslarını sürdürdüklerini değerlendiriyoruz. Tabii genel seçimlerden sonra bu yerel seçimlerle birlikte bütün bu başarıların tamamlanması, taçlanması bakımdan bunu son derece önemli görüyoruz. Türkiye'nin bu seçimden sonra da çok önemli gündemleri olacak. Bütün o gündemlere bu büyük başarıya imza atmış olarak devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Cumhurbaşkanımız Gazze'de bu soykırıma imza atanların bu soykırımı gerçekleştirenlerin cezalandırılması yönündeki siyasi iradesini devam ettirerek uluslararası düzeydeki temaslarına devam ediyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğunluk içerisinde dış siyasetinde en önemli maddesinin Gazze olduğunu ve bu konuda temasların sürdüğüne dikkat çeken Çelik, “Zaten yaptığı temasları sizle paylaşıyoruz. O temaslar çerçevesinde Gazze'deki bu insanlık dışı bir durumun sona ermesi iki devlet çözüme giden yolun açılması aynı zamanda da Gazze'de bu soykırıma imza atanların bu soykırımı gerçekleştirenlerin cezalandırılması yönündeki siyasi iradesini devam ettirerek uluslararası düzeydeki temaslarına devam ediyor. Şimdiye kadar da görüldüğü gibi Cumhurbaşkanımızın aldığı bu inisiyatif çerçevesinde bütün bu görüştüğü devlet başkanlarıyla yakın istişaresi devam edecek. Ve Gazze'deki bu insanlık dışı durumun sona erdirilmesi ve sorumluların cezalandırılması yönündeki diplomasi devam edecek. Aynı şekilde ve tabii esas olan bütün bu insanlık dışı durum sona erdikten sonra iki devlet de çözüme giden yolun açılması şeklinde olacak” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Çelik, iç siyasetle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem illeriyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini bildirdi.

"Ay sonu itibariyle söylenmişti ama biraz esneyebilir bu”

Bir gazetecinin belediye başkan adaylarının ne zaman açıklayacağına yönelik ve Cumhurbaşkanın Erdoğan’ın 'Aralık ayının sonuna doğru birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklayacağız’ sözlerine ilişkin soru üzerine Çelik, “Ay sonu itibariyle söylenmişti ama biraz esneyebilir bu. Çünkü teşkilatlarımız buraya geliyor. Teşkilatlarımızın gelmesiyle birlikte bu istişareleri yapıyoruz. Dolayısıyla takvimde bir esneme olabilir. Zaten vaktimiz var, acelemiz yok. Burada önemli olan seçimlere rahat bir şekilde hazırlanabilecek şekilde bütün bu istişarelerin en derin istişare anlamında yapılması. Şimdiye kadar biliyorsunuz arkadaşlar ileride çeşitli ilçelerle ilgili de olmak üzere temayüller yapıldı. O temayüllerden sonra şimdi bu genel merkezde daha derin bir istişare gerçekleştirilerek bütün bu seçime hazırlık, vatandaşlarımızın değerlendirmeleri, vatandaşlarımızın ilettiği talepler, istekler. Bu genel merkezimizi de bu şekilde de değerlendirilmiş, not alınmış oluyor. Dolayısıyla biraz vaktimiz var. Biraz küçük bir revizyon yapabiliriz açıklamayla ilgili. Biz bir yandan da tabii ki biliyorsunuz her seçimde seçim beyannamesi hazırlıyoruz. Seçim beyannamesiyle ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bunun yanı sıra bir seçimde yaptığımız bütün faaliyetlerle ilgili farklı birimlerimiz kendine düşen, kendi üzerine düşen faaliyetleri hazırlıkları yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Cumhur İttifakı açısından bir sorun yok"

Haberin Devamı

"Cumhur İttifakı'nda Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla oluşmuş heyetler ara görüşme verimli bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullanan Çelik, "Arkadaşlarımız gerçekten çok yoğun bir emekle ve tam bir işbirliği içerisinde bunu gerçekleştiriyor. Bu bahsettiğiniz illerle ilgili bu müzakereler sona erip liderler son kararı verdikten sonra bu zaten açıklanacaktır. Nihayetinde bütün bu komisyon çalışmalarını yapıyor. En son liderlere arz edilecek ve o şekilde gidecek. Zaman zaman bir takım yansıyor haberlere ‘Şurada sorun var, burada sorun var’. Bunlar müzakerenin doğasıyla ilgili şeyler. Geçen gün Devlet Bahçeli de açıkladı. ‘AK Parti ile MHP arasında çözülmeyecek sorun yoktur.’ dolayısıyla gayet verimli karşılıklı anlayış içerisinde sorun alanlarını giderip iş birliği alanını büyütecek şekilde yapılıyor. Cumhur İttifakı'nın diğer bileşenleriyle ilgili olarak da sayın genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız biliyorsunuz o liderlerle görüştü.

Orada tabii ortaya çıkan sonuçlar var. O sonuçlar çerçevesinde buradaki genel merkezimiz o sonuçları değerlendiriyor. Onlar da yakın zaman içerisinde şekillenecekler. Dolayısıyla burada Cumhur İttifakı açısından bir sorun yoktur. AK Parti'yle MHP arasındaki görüşmeyi yürüten iki heyet de son derece deneyimli arkadaşlarımız Cumhur İttifakı'nın ilkelerini, ruhunu koruyacak, başarısını gözetecek şekilde bu çalışmaları yapıyorlar. Bizim açımızdan bu alanda herhangi bir sorun yok. Gayet verimli bir işbirliği devam ediyor. Tabii şeyi bilemiyorum. Yani heyetlerin şimdi görüşme takviminde kaç tane konuları kaldı? Şimdi bunun bir sınırı yok. Yani önemli olan zaten hani yavaş yavaş da şeye doğru geliyoruz. Sona doğru geliyoruz. Ama tabii konu kalırsa bir kere daha görüşelim. Netleştirelim derse devam edebilir ama konular tamamlanırsa biter. Yani orada bir katı bir tutum söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

"CHP değil hiçbir siyasi partinin genel başkanına yakışmayacak bir değerlendirme biçimi bu"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e sözlerinin hatırlatılması üzerine Çelik, "CHP Genel Başkanının Yaşar Güler’e yönelik ifadeleri gerçekten kendisinin CHP Genel Başkanı olarak ne kimseye akıl verecek bir hali var, kimsenin aklını başına getirecek bir tutumu olması gerekir. Son derece yakışıksız yani CHP değil hiçbir siyasi partinin genel başkanına yakışmayacak bir değerlendirme biçimi bu. Bir kere üslup olarak yanlış olduğu gibi, sokak ağızı bile demeyeceğimiz bir üslup. Tabii üzücü olan şudur. Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir parti, demokrasi hayatımızda uzun zamandır cumhuriyetin kuruluşundan beri var olan bir parti. Cumhuriyet Halk Partisi'nde üslubun bu noktaya gelmiş olması, aslında Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren vatandaşlarımızı da rahatsız eden inciten bir durum yani böyle bir üslup olmaz” dedi.

"Emir komuta zincirinin dışına çıkan disiplinsizlik anlamına gelen herkesin kendi başına buyruk gibi davranacağı bir şey söz konusu olamaz"

Konuya ilişkin sözlerine devam eden Çelik, şunları kaydetti:

“Teğmenler arası tartışma diye bir konudan bahsedilerek veriliyor. Şimdi bir kere şunu belirtmek lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Atatürk'ün aziz hatırasına saygı esastır. Atatürk'ün hatırasına saygıdan asla taviz verilmez. Buna karşı bir durum olursa bu derhal cezalandırılır. Türk Silahlı Kuvvetleri açısından bu esas, Atatürk silahlı kuvvetlerinin ebedi başkomutanıdır. Tabii eğer istenmeyen bir durum olmuşsa beğenilmeyen bir durum olmuşsa da buna herhangi bir teğmenin kendiliğinden müdahale etmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Emir komuta zinciri içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gelenekleri, hukuk kuralları içerisinde birtakım emre itaatsizlik ya da yanlış bir konu varsa bunun nasıl düzeltileceği, hangi işlemlerden geçeceği bellidir. Dolayısıyla ne Atatürk'e saygısızlığa müsaade edilir ne de herhangi bir şekilde biz buna müdahale ediyoruz diye disiplinsizlik ortaya çıkmasına müsaade edilir. TSK’nın gelenekleri belli ki yazılımının esası disiplindir. Türk Silahlı Kuvvetleri dünya orduları içerisinde disipliniyle övünen ve bunu da hak eden bir ordudur. Dolayısıyla orada emir komuta zincirinin dışına çıkan disiplinsizlik anlamına gelen herkesin kendi başına buyruk gibi davranacağı bir şey söz konusu olamaz.”

“CHP Genel Başkanı'nın anlamadığı konularda konuşmaması gerekir”

TSK içerisinde bir takım gruplaşmalar olduğu iddialarına ilişkin Çelik, “Türk Silahlı Kuvvetleri bir bütün. Ve emir komuta zinciri içerisinde hareket ediyor. Onun dışında hiçbir oluşuma, hiçbir yapıya, hiçbir şekilde müsaade edilmez. İyi niyetli yaklaşım nedir? Elinizde bir bilgi varsa, bir belge varsa bunu tutarsınız sayın bakanımızla paylaşırsınız, sayın bakanımız da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde böyle bir durumun gelen bu bilgiyi, bir siyasi partiden geliyorsa tabii değerlendirir. Varsa bir şey üzerine gidilir. Ama bunun dışında biz ‘ya aklınızı başınıza alın ya da aklınızı başınıza getiririz’ gibisinden böyle bir yakışır üsluptur. O üslup sadece sahibinin alnına yazıyor. Başka kimse de bu üslubu ciddiye almaz. Medeni bir şekilde, medeni bir üslupla söyleyeceği bir şey varsa bunu söyler ki Savunma Bakanımız TSK’ya komuta etmiş, Genelkurmay Başkanlığı yapmış, ta çekirdekten yetişmiş ve bugün de Savunma Bakanlığı olarak bu görevleri başarıyla icra eden bir bakanımızdır. Dolayısıyla CHP Genel Başkanı'nın anlamadığı konularda konuşmaması gerekir. Tekrardan kendilerini zaman zaman bu vesayet zamanlarından kalma şekilde memleketin sahibi, herkese emir ve talimat verecek konumda görüyorlar. Onlar önce parti içi meselelerini halletsinler. Sonra diğer konulardaki üsluplarını düzeltmeye baksınlar” şeklinde konuştu.

"Maalesef İstanbul Belediye Başkanı İstanbul'a hizmet dışında her şey ile anılıyor"

Bir gazetecinin "İmamoğlu’nun diğer siyasi partilerin iç işleyişlerine müdahil olduğu konuşuluyor. Akşener’in ‘savaşsa savaşa varım’ ifadesinin bununla ilgili olduğu belirtiliyor, değerlendirmeniz nedir?" sorusuna Çelik şu şekilde cevap verdi:
"Tabii İYİ Parti'yle CHP arasındaki tartışma Türk siyasi tarihi açısından ibretlik bir tartışma. Yani daha birkaç ay evvel Türkiye'yi yönetmeye talip oluyorlardı. Sayın Akşener'in cumhurbaşkanı yardımcısı. Hatta Cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği isimlerle bugün içine düştüğü durum karşılıklı oran ya da onların Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak kendilerini öneren Sayın Akşener'e karşı kullandıkları üslup gerçekten ibretlik bir üslup. Biz o zaman da söylemiştik. ‘O altılı masa yedili masa bu kadar cumhurbaşkanı yardımcısı gibi bir üslupla memleket yönetilmez’ demiştik. Siyasi parti de yönetilmez. Dolayısıyla o masanın ne kadar işlevsiz bir masa olduğu ortaya çıktı. Şimdi tabii siyasi parti diyor ki ‘bizim cumhurbaşkanı yardımcısı olarak önerdiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nde belediye başkanı olan isimler bizim partimizin iç işlerine karışıyor’ diyor. Maalesef İstanbul Belediye Başkanı İstanbul'a hizmet dışında her şey ile anılıyor bir tek İstanbul'a hizmetle anılmıyor. Bugün gelinen daha düne kadar sandık sonuçları ortaya çıkmadan bile çıkıp seçim sonuçlarını ilan ediyorlardı. Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanını ilan edip, kendilerinin cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ilan ediyorlardı. Gençlere seçimi kazan diye video çekip sosyal medyada yayınlıyorlardı. Dolayısıyla böyle bir siyasetsizlik, böyle bir politikasızlık, onların kendini bağlar ama sonuçta dediğim gibi artık bu millete saygısızlık aşamasına gelmiştir. Bu düzeyde olması. Daha 5 ay evvel milletin önüne çıkıp topluca poz veriyordunuz. Bugün gelinen noktadayız en ağır ifadelerle bu süreç yürütülüyor. Dolayısıyla belediye başkanını bir belediye başkanının belediye başkanlığı dışındaki her işte bu kadar anılması bir tek İstanbul'a hizmetle anılmaması da enteresan bir süreç takip edilmesi gereken bir durum ortaya çıkarıyor. Sonuç olarak arkadaşlar siyasete millete yaslanarak yapılır. Milletin desteğiyle yapılır ve millet için yapılır.”