Gündem AK Parti'nin yaptırdığı son anketler! Mustafa Şen'den CNN Türk'te önemli açıklamalar

AK Parti'nin yaptırdığı son anketler! Mustafa Şen'den CNN Türk'te önemli açıklamalar

05.03.2024 - 20:52 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, CNN Türk ekranlarında Hande Fırat ile Gece Görüşü programında anketlerde son durumu açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, CNN Türk ekranlarında Hande Fırat ile Gece Görüşü programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Mustafa Şen'in açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

İstanbul eşsiz bir şehir. Fakat mevcut büyükşehir belediye başkanı tarafından ziyan edilmiş şehir. Bizim adayımız 'Sadece İstanbul' diyor. Bu farkı net bir şekilde ortaya koymak gerekiyor. Murat Kurum ziyan edilmiş şehirde diyor ki 'Sadece İstanbul'. Zira İstanbul geri gitti. Trafik katlandı.

İstanbul'da anketler ortada. Ben böyle tek tek rakamlar söylemeyeyim. Bu modern dönemde trafik bir çileye dönüşmüş. Yapılması gereken şey çilesiz bir şehir ortaya koymak. Metroları zamanında yaparsınız, hazır yapılmakta olana beton dökmezsiniz. Planlayarak gidersiniz.

Ortada ifadesi kafa kafaya anlamına geliyor. Bir ankete bakmıyoruz biz. Asıl bundan sonra çalışacak adaylar çünkü.

'5 SENELİK DURAKSAMA İSTANBUL'A ÇOK ŞEY KAYBETTİRİYOR'

Biz öyle şeyler yapmışız ki İstanbul'u durdursanız da durmuyor. Bir şeyler yapmışsınız 20 senedir 30 senedir orada. İkinci bir 5 seneyi İstanbul kaldırmaz.

Haberin Devamı

Bizim gördüğümüz DEM seçmeni CHP'ye çalışıyor. Bizim analizlerimizde CHP tarafına kaymalar olduğu gözüküyor. Seçmen illa da partisinin adayı gibi düşünmek zorunda değil. Benim gördüğüm bir kısmının CHP tarafına doğru yöneldiği. İYİ Parti'de de öyle seçmeni.

YENİDEN REFAH'IN ADAY ÇIKARMASI

(Adayını çekecek iddiaları) Zaman zaman benim duyduğum da oldu. Yeniden Refah partisinin kurumsal kararıdır. Cumhur İttifakı olarak devam etmeyi arzuladık biz. Aday çıkardı Yeniden Refah Partisi. Anayasal hakkıdır.

ANKARA'DA SON DURUM

Ankara bir başkent. Başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var. Adaylar daha yeni kendilerini ortaya koymaya başladılar. Biraz adayların sahada kendilerini göstermesini bekleyelim ve görelim diye söylüyorum.

İZMİR

Hamza Dağ ile AK Parti İzmir'de oy oranını artırıyor. Bu haftalar benim kesin konuşacağım haftalar değil. Ankara'da zamansal ve oransal olarak geride başladık ama mesafeler daralıyor.

CHP'liler ona CHP adayı olsaydın sana oy verseydik diyor.

İzmir'de de benzeri durum var. Hamza Dağ, İzmir'in en sevilen milletvekillerinden birisi. Genç olmasının getirdiği bir şey hem de Hamza Bey orada sürekli sokakta bulundu. Mesafeyi kapatıyor. Şöyle bir analiz yapalım. İzmir bir CHP şehri midir? Hayır. O bölge Demokrat Parti bölgesidir. İzmir 3 halkadan oluşuyor. 3.halkada oy oranımız yüksek. Hamza Bey 2. bölgede maksimum oy artırımını yapmak için çalışıyor.

Haberin Devamı

BU SEÇİMLERDE SÜRPRİZ NE GÖRÜNÜYOR?

Bu hafta için söylüyorum bunu; alacağımız bütün vatandaşlarımızın ve teşkilatların beklediği yer İstanbul. Antalya'yı alacağımız gözüküyor. Bizim araştırmalarımızda öyle gözüküyor. Ama önümüzde 1 ay var çalışmaya devam edeceğiz. Hakan başkanımız zaten tecrübeli bir siyasetçi. Adana öyle mesela.

İSTANBUL'DA KARARSIZ SEÇMEN ORANI

İstanbul'da kararsız seçmen yüzde 15. Ortadan bölünüyor. İdeoloji, parti kimliği daha belirleyici oluyor.