Gündem Akciğer temizleyen besinler

Akciğer temizleyen besinler

29.04.2018 - 18:48 | Son Güncellenme:

Vücudun en önemli organlarından biri olan akciğerler göğüs boşluğunda bulunur ve iki adettir. Solunum yapmaya yararlar. Hava yoluyla vücuda giren oksijeni alarak kanı temizleyen akciğerler aynı zamanda ağızdan çıkan seslerin oluşmasında da etkilidir.

Akciğer temizleyen besinler

Akciğerlerde oluşan hastalıklar oldukça fazladır. Zatürre, verem, astım, bronşit, koah gibi hastalıkların görülme oranı son yıllarda artmıştır. Ayrıca akciğer kanserine yakalanma oranlarında da büyük bir artış vardır. Özellikle sigara içen kişiler akciğer sorunları açısından risk grubundadırlar. Akciğerlerin sağlıklı olması genel sağlığı da doğrudan etkiler. Bazı doğal gıdalar ise akciğerlerin temizlenmesinde büyük rol oynarlar.

Haberin Devamı

Keçiboynuzu

Akciğerleri temizleyen gıdaların başında keçiboynuzu gelir. Keçiboynuzu ciğerler için tam bir detoks etkisi yaratır. Kaynatılarak tüketildiği durumlarda astım gibi hastalıkların iyileşmesinde etkili olur. Aynı zamanda keçiboynuzu kurutularak çiğ olarak tüketilebilir veya toz haline getirilerek içeceklere karıştırılabilir.

Sarımsak

Sadece akciğerler için değil, birçok hastalık için faydalı olan sarımsak doğanın sunduğu doğal antibiyotiklerden biridir. Akciğerleri temizleyen sarımsak çiğ ya da yemeklerin içerisine karıştırılarak tüketilebilir.

Zencefil

Yüksek oranda antioksidan etkisi ile bilenen zencefil de akciğer dostudur. Bu kök bitki de mucize gıdalar arasındadır. B3, B6, C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyum içeren zencefil birçok yönden vücudu destekler. Taze zencefil rendelendikten sonra meyve ile birlikte tüketilebilir. Kuru zencefil ise güzelce karıştırılarak çay hâlinde içilebilir.

Haberin Devamı

Üzüm Çekirdeği

Antioksidan içerikli bir başka madde de üzüm çekirdeğidir. Kanser oluşumunun engellenmesinde etki olan üzüm çekirdeği, serbest radikallere karşı savaşır. Eğer sağlık açısından sakıncası yoksa üzüm çekirdeği ile birlikte tüketilebilir. Sindirim sistemi sorunu yaşayanlar ise üzüm çekirdeğini döverek tüketebilirler.

Kereviz

Karaciğer koruyucusu olarak bilinen kereviz, akciğerler üzerinde de faydalı etki gösterir. Akciğerlerde oluşan hastalıklar için engelleyici etkisi vardır. Çiğ ya da pişmiş olarak tüketilebilir.

Tere

Folik asit ve vitaminler yönünden zengin olan tere, akciğerlerde kontrol edilemeyen hücre çoğalmasının önüne geçer. Böylece kanser oluşumunu da engeller. Tere ile ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli kural yıkanma aşamasıdır. Bu aşamada terenin sirkeli suda güzelce bekletilmesi gerekir. Çiğ olarak tüketilir.