Gündem Akılalmaz görüntüler! Hepsi temizlediği evlerden çıktı

Akılalmaz görüntüler! Hepsi temizlediği evlerden çıktı

15.11.2021 - 07:07 | Son Güncellenme:

Suç mahalli ve istifçi evlerin temizliğini yapan genç adamın karşılaştığı manzaralar, dudak uçuklatan cinsten. Peki, bu evlerde nelerle karşılaşıyor? Genç adam, "En zor yanı intihar mahallerini temizlemek. Bazen olay yerinde bizimle konuşan ebeveynler oluyor" diyerek yaşadığı sıra dışı olayları anlattı.

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Jacob Suarez, suç mahali temizliği işini yapıyor. Kendisi, temizlediği yerleri gösterdiği videolarıyla TikTok'ta 3.5 milyondan fazla takipçiye ulaştı.

Haberin Devamı

Jacob, temizlediği yerlerle ilgili deneyimlerini sunuyor, istifçilerin ve ailelerinin yaşadığı sorunlardan bahsederek farkındalık da yaratıyor. Jacob, tuvaleti silerken, "Açıkçası 6 saat boyunca banyoyu temizlemek zorunda kaldığımda günüm berbat geçebiliyor. Ancak bunun insanların hayatları üzerinde yaratabileceği etki oldukça güçlü" diyor. Jacob'un temizlediği yerlerden bazıları ise ciddi derecede kötü halde...

20 YILLIK İZİ BÖYLE YOK ETTİ

Jacob Suarez, temizliğe gittiği evlerden birinde sigara tiryakisinin evindeki 20 yıllık nikotin birikimini annesiyle birlikte nasıl temizlediğini de gösterdi. Rahatsız edici videoda, daha duvarı silmeye başlamadan önce yere kir damladığı görülüyor. Öyle ki duvarlardaki koku ve renk solmasını gidermek için son bir girişim olarak temizlik şirketinden gelenler boya bile yapıyor.

Haberin Devamı

Akılalmaz görüntüler Hepsi temizlediği evlerden çıktı

EN KÖTÜ İŞİNİ HİÇ UNUTAMIYOR

Jacob Suarez'in, "Şimdiye kadar yaptığımızın en kötüsü" diyerek nitelendirdiği iş ise birilerinin et ve deniz ürünlerini 10 yıldan fazla süredir içeride çürümeye bıraktığı işti. Bozuk dondurucuyu açtıktan sonra Suarez, daha alt kısımdaki çürümüş etlere ulaşamadan bir sürü pislikle karşılaştı. Genç adam yiyecekleri çıkarıp kat kat plastik torbalara yerleştirmeden elektrikli süpürgeyle burayı temizledi. Suarez, şoke edici videoda, "Daha önce bir işten dolayı kusmadım. Ancak bu dolap, gittiğim her temizlikte çığlık atmadan önce bana nefes almayı öğretti" itirafında bulundu.

Akılalmaz görüntüler Hepsi temizlediği evlerden çıktı

'HER YERİ DIŞKIYLA KAPLIYDI'

Temizlenmesi gereken en kötü yerlerin başında banyonun geldiğini söyleyen Suarez, genellikle ev sahibinden intikam almak için tuvaletlerin dışkıyla kaplı kaldığını söyledi. Jacob Suarez, tuvalet her yerine yayılan dışkıyı temizlemenin ve dezenfekte etmenin imkânsız olduğunu gördükten sonra tuvaleti çıkarmak zorunda kaldıklarını da belirtti. Küvetteki kiri dağıtmak da kimi zaman o kadar zor oluyor ki, bunun için buharlı temizleyici kullanılarak tam anlamıyla bir hijyen sağlanabiliyor. Suarez, ekibinin kullandığı temizlik ürünlerinin endüstriyel sınıf olduğunu ve oyuncakları bulaşık makinesinde sterilize etmeyi seven insanlar için uygun olmadığına vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Akılalmaz görüntüler Hepsi temizlediği evlerden çıktı

'GÖZYAŞLARINA BOĞULUYORLAR'

Peki, Jacob Suarez bu işe nasıl başladı? Genç adam, verdiği bir röportajda ailesinin bu işe kendisi lisedeyken başladığını ve o zaman sadece yarı zamanlı olarak ailesine yardım ettiğini ifade etti. Daha sonra bu işi çok sevdiğini belirten Jacob, işinin en iyi yanının travma yaşayanlara nezaket göstermek olduğunu söyledi. Suarez, "Çoğu zaman, müşterilerimiz onlara sağladığımız hizmet ve ilgiden çok etkilendikleri için gözyaşlarına boğuluyorlar" diye konuştu.

Jacob Suarez, yalnızca suç mahallerine değil ek olarak istifleme sorunundan muzdarip olan insanlara da yardım ediyor. İşini sevmesinin sebebini başlangıçtaki ve sondaki değişimi görebilmek olduğunu belirten Suarez, işin zorlayıcı kısımlarının çok olduğuna da vurgu yaptı.

Akılalmaz görüntüler Hepsi temizlediği evlerden çıktı

'EN ZORU İNTİHAR MAHALLERİNİ TEMİZLEMEK'

Jacob bu işin zorluklarını şöyle anlattı: "Suç mahallerini temizlemenin en zor yanı intihar mahallerini temizlemek. Bazen olay yerinde bizimle konuşan ebeveynler oluyor, bu yüzden elimden geldiğince desteğimi sunmaya çalışıyorum. Genellikle sadece onları dinliyorum."

Haberin Devamı

FARKINDALIK YARATMAK İSTİYOR

Aynı zamanda ruh sağlığı ve mental hastalıklar konusunda da farkındalık yaratmak isteyen Suarez, işinin stresini nasıl attığını takipçileriyle paylaştığı videolarda belirtiyor. Sosyal medyada gelecekteki projeler için gönüllü komitesi oluşturmaya çalışan Suarez, takipçilerinin gerekli farkındalığı kazanması için çabalıyor.

"Bu kanalla ilgili amacım ve umudum, istifleme bozukluğu gibi zihinsel sağlık sorunları için farkındalık yaratmak ve insanlara bunun için yardım almanın sorun olmadığını anlatmak" diyen Suarez, çektiği videolarla insanların hayatlarını daha iyi bir hale getirmeyi amaçladığını belirtiyor.