Gündem Akıllı telefon kullanımı yasak

Akıllı telefon kullanımı yasak

12.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB); harekat bölgelerindeki askerlerin akıllı ve kameralı cep telefonu kullanmasını yasakladı.

Akıllı telefon kullanımı yasak

AYDIN HASAN - Pençe Kilit Harekat bölgesindeki saldırıların ardından, askerlerin akıllı telefon kullanımı tartışma konusu olmuştu. Beklenen adım atıldı ve konuyla ilgili emir yayımlandı.

Haberin Devamı

Ağır yaptırım

MSB yetkilileri, “Bu emir doğrultusunda operasyon ve harekat bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı kesinlikle yasaklanmıştır. Hudut, harekat/operasyon bölgelerinde görev alacak personele haberleşme ihtiyaçları ve sosyal medya kullanımı ile kullanılacak cihaz, sistem ve uygulamaların yaratacağı olumsuz etkiler konusunda farkındalık eğitimleri verilmeye başlanmıştır” bilgisini verdi. Konusu suç teşkil eden paylaşım yaptığı tespit edilenler hakkında ağır yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.

Bedelli askerlik 182 bin TL oldu

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk de, haftalık basın bilgilendirme toplantısında, bedelli askerlik tutarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan Mali ve Sosyal Haklar genelgesi uyarınca 182 bin 609 lira 4 kuruş olarak uygulanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Disiplin kurulu toplanacak

Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan olayla ilgili Yüksek Disiplin Kurulu’nun toplanıp toplanmadığına ilişkin soru üzerine Bakanlık kaynakları, kurulun ocak ayının ikinci yarısında toplanacağını söyledi.

‘Montrö titizlikle uygulanıyor’

MSB kaynakları, Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’ın yer aldığı Üçlü Girişim’e yeni üyelerin de katılacağı ve Montrö’nün tehlikeye düşebileceğine dair iddialara şöyle yanıt verdi: “Oluşturulan bu inisiyatif sadece üç kıyıdaş müttefik ülke gemilerine açık olacaktır. Montrö Anlaşması kurallarının uygulatılması titizlikle sağlanmaktadır.”