Gündem AKPM’nin FETÖ raporuna Ankara’dan sert tepki

AKPM’nin FETÖ raporuna Ankara’dan sert tepki

26.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimi sürecine ve Türkiye’ye yöneltilen suçlamalara ilişkin Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) kabul edilen rapora sert tepki gösterdi.

AKPM’nin FETÖ raporuna Ankara’dan sert tepki

Yılmaz, “AKPM’de, ülkemizin darbeci teröristlerle meşru mücadelesini hedef gösteren İngiliz milletvekilinin hazırladığı raporun onaylanmasını kınıyorum. AKPM’nin misyonu darbeci teröristleri meşrulaştırmak değil, demokrasilere güç vermektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Pusulayı şaşırdılar’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Türkiye’nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren raporu kınadıklarını açıkladı. Raporun terörist darbecileri meşrulaştırmaya çalıştığına dikkat çeken Çelik, “FETÖ tezlerini sıralayan bu raporda Türkiye’ye yönelik ifade edilen suçlamaların hepsini reddediyoruz. Raporda bahsedilen şekilde ortada ‘Gülen hareketi’ diye sosyal bir yapı yoktur; bilakis eli kanlı bu yapının adı Fetullahçı Terör Örgütü’dür. Milletvekilimiz Zeynep Yıldız yaptığı konuşmada, ülkemizin meşru tezlerini ve pozisyonunu açık bir şekilde ifade etmiştir. Bu raporu hazırlayan ve onaylayanların açıklamalarında Yıldız’ı hedef almaları da insan hakları ve demokrasi konusunda pusulayı şaşırdıklarını göstermektedir. Mücadelemiz kararlılıkla sürecek; başta darbeciler olmak üzere demokrasi düşmanı olan bu örgütlerin mensupları hiçbir şekilde kendilerini güvende hissedemeyecektir” dedi.