Gündem ‘Akşener FETÖ üyesi’ ihbarına suç duyurusu

‘Akşener FETÖ üyesi’ ihbarına suç duyurusu

11.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında “FETÖ üyeliği” iddiasıyla 2016’dan beri yürütülen soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasının ardından, soruşturmaya konu olan ihbarı yapanlara suç duyurusunda bulunuldu.

‘Akşener FETÖ üyesi’ ihbarına suç duyurusu

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, 4 yılı gizli yürütülen soruşturma dosyasının, 7 yıl sonra verilen takipsizlik kararının ardından erişime açıldığı belirtildi. Dosyanın erişime açılmasıyla soruşturmayı başlatan unsurun, kimliğini gizleyen bir şahsın 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün sonra yaptığı isimsiz BİMER ihbarı olduğunun anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, yapılan ihbarlarda Akşener’in darbe girişimi tarihini işaret ettiği iddiasına yer verildiği kaydedildi. 

Haberin Devamı

Akşener’in ise ilgili söylemleriyle MHP’nin 15 Mayıs 2016 tarihli kurultayına işaret ettiği vurgulandı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Gelinen noktada 7 yıl boyunca Genel Başkan’ın bir soruşturma tehdidi altında yaşamasına, siyasi faaliyetlerini bu zorluk ve baskı içinde yürütmesine gerek siyasi rakipleri gerekse bazı basın-medya kuruluşlarının hedefi haline gelmesine, lekelenmeme hakkının ihlaline neden olan tüm sorumlular hakkında her türlü yargısal yola başvurulacaktır. Bugün tarihi itibariyle de ilk olarak Genel Başkan hakkında suç uydurarak yıllarca soruşturulmasına neden olan ihbar sahipleri hakkında Ceza Kanunumuzda açıkça düzenlenmiş suç uydurma maddesi uyarınca gerekli şikâyetler yapılmıştır."