Gündem Aldan: Sarraf dosyası yeniden ele alınmalıdır

Aldan: Sarraf dosyası yeniden ele alınmalıdır

02.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Adalet Komisyonu üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Bir takipsizlik kararının kalkması için yeni bir delil gerekir. Rıza Sarraf’ın itiraflarıyla bu ortaya çıkmış bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yeniden ele almalıdır” dedi.

Aldan: Sarraf dosyası  yeniden ele alınmalıdır

İranlı işadamı Rıza Sarraf, Türkiye’de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddia edilen savcı ve polislerce gerçekleştirilen ve kamuoyunda, “17 Aralık Operasyonu” olarak bilinen soruşturmanın şüphelisi olarak sorgulanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sarraf ile eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi için takipsizlik vermişti. Sarraf, önceki gün ABD’de görülen dava kapsamında “tanık” olarak verdiği ifadesinde ise, “rüşvet” verdiğini belirterek, suçunu ikrar etti. Aldan, Sarraf’la ilgili Türkiye’de verilen takipsizlik kararının kaldırılmasının koşullarının oluşup oluşmadığı sorusuna, şu yanıtı verdi:
“Takipsizlik kararının kalkması için yeni bir delil gerekir. Rıza Sarraf’ın itiraflarıyla bu ortaya çıkmış bulunuyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyayı yeniden ele alması gerekir. Prosedürün böyle işlemesi gerekiyor ama ülkemizde bu yapılır mı kuşkuluyum. Ben bu davanın (ABD’deki dava) sonucunu beklemekte de yarar görüyorum. Ne boyutlara gidecek, Rıza Sarraf’tan başka itiraflar ortaya çıkacak mı? Yabancı bir ülkede davanın sanıklarından bir tanesi itirafta bulunuyor. Bir takım belgeleri ortaya koyuyor. Takipsizlikle sonuçlanan bir dosyanın yeniden ele alınması için önemli bir unsurdur. Dosya ele alınmalıdır.”