Gündem Aleyna ameliyat oldu: Kısa zamanda yürüyebilecek

Aleyna ameliyat oldu: Kısa zamanda yürüyebilecek

18.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta depremin 248. saatinde enkazdan sağ olarak kurtarılan Aleyna Ölmez’in tedavisi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nde devam ediyor.

Aleyna ameliyat oldu: Kısa zamanda yürüyebilecek

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ölmez’in önceki gün 18.02’de hastaneye getirildiğini, sabah saatlerinde bir problem sebebiyle ameliyat edildiğini aktardı. Başhekim Prof. Dr. Tanıl Kendirli, “Pelvisinde kırık tespit edilmişti, ameliyat oldu. Gece boyunca bilinci açık seyretti. Umuyoruz ki ağızdan beslenmeye, su içmeye başlayacak. Kısa zamanda da yürümesini ümit ediyoruz. Genel durumu iyi şu anda” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cenin pozisyonu korudu

Doç. Dr. Mahmut Kalem ise pelvis kırığı nedeniyle ameliyat edilen Aleyna Ölmez’in diğer uzuvlarında ufak çizikler dışında herhangi bir yaralanmasının bulunmadığını dile getirdi. Aleyna’nın enkaz altında nasıl bir pozisyonda bulunduğu ve nasıl korunabildiğine dair soru üzerine “Aleyna’da dış yan taraftan bir ezilme yaralanması vardı. Leğen kemiğinde buna bağlı da bir kapanması vardı. Zaten bunu düzeltip tespitini yaptık. Muhtemelen yandan bir bası altında kalmış. Cenin pozisyonunda kaldığı için de korunduğunu düşünüyorum” bilgisi verdi.

Erdoğan, Aleyna ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta deprem enkazından 248 saat sonra kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez ile telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Aleyna ameliyat oldu: Kısa zamanda yürüyebilecek

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, görüşmede Aleyna’ya geçmiş olsun dileklerini iletti. Aleyna’nın sağlık durumunun iyi olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya döndüğünde Aleyna’yı ziyaret edeceğini belirtti. Erdoğan’ın “Ağrın var mı kızım?” diye sorması üzerine Aleyna, “Çok hafif. Atlattım” yanıtını verdi. Erdoğan ise “Elhamdülillah. Biliyorsun, hastaların duası makbuldür. Senin ismin de çok güzel. Cumhurbaşkanlığı’nda çalışma odamda senin bu isminle ‘Aleyna’ levhası var” dedi. Erdoğan, “İnşallah en yakın zamanda bir arada oluruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun kızım” dedi. Aleyna da “İnşallah. Çok teşekkür ederim her şey için” diye konuştu. -İSTANBUL DHA