Gündem Aleyna Nur Gökçe'den acı haber geldi: Hayatını kaybetti

Aleyna Nur Gökçe'den acı haber geldi: Hayatını kaybetti

26.11.2022 - 11:52 | Son Güncellenme:

Esenyurt’ta daha önce ehliyetine el koyulan sürücünün çarpması sonucu 21 yaşındaki Aleyna Nur Gökçe ağır yaralanmış ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesine Hastanesine kaldırılmıştı. Tedavisi devam eden Gökçe bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Esenyurt Haramidere E-5 yanyol üzerinde 8 Kasım’da meydana meydana gelen kazada, S.H. idaresindeki otomobil evine doğru yürüyen 21 yaşındaki Aleyna Nur Gökçe’ye çarpmış, genç kız ağır yaralanmıştı. Yaşanan kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkmıştı.
Hastanede hayatını kaybetti

Haberin Devamı

Aleyna Nur Gökçeden acı haber geldi: Hayatını kaybetti

Otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde entübasyon cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren Aleyna Nur Gökçe bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Aleyna Nur Gökçeden acı haber geldi: Hayatını kaybetti

Aile öğle saatine kadar Aleyna Nur Gökçe'nin cenazesinin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini hastane bahçesinde bekledi. Zaman zaman Aleyna Nur'un yakınları ayakta durmakta zorlandı. Aleyna Nur'un cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı, yakınları da cenaze işlemlerini halletmek üzere hastaneden ayrıldı. 

"18 GÜN YAŞAM MÜCADELESİ VERDİ" 

Aleyna Nur Gökçe'nin acılı babası Recep Gökçe, “Ne konuşabilirim, kelimeler yetmiyor. 18 gün yaşam mücadelesi verdi.  Direndi, 18 gün. Yavrumun artık kalbi yetmedi. Çok hayalleri vardı. Bir tane katil kızımı hayattan kopardı. Çok büyük ceza vermelerini istiyorum. Buradan büyüklerime sesleniyorum. Değişmesi gereken kanunlar varsa değiştirsinler. Büyük ceza versinler. Sadece benim değil başkalarının ciğerini de yaktı" dedi.

Haberin Devamı

Aleyna Nur Gökçeden acı haber geldi: Hayatını kaybetti

(Hakan Gökçe)

"HAYATIMIN EN ACI GÜNÜ"

Aleyna Nur Gökçe'nin ağabeyi Hakan Gökçe ise, "Sabah saat 08.10'da kalbi durmuş. Müdahale etmişler ama kalbi dayanmamış. Savcılık şu an Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. İncelemeler yapılacak.  Ondan sonra cenazemizi alıp defnedeceğiz. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Hayatımın en acı günü. Sadece buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Adalette değişmesi gereken kanunlar varsa değişsin. Bu adam daha önce 20-30 yıl ceza alsa bu şekilde araba kullanmayacaktı. Ehliyetsiz, alkollü araba kullanmayacaktı. Hız sınırını ihlal edip makas atmayacaktı. Adalet yerini bulmadığı için elini kolunu sallaya sallaya bir cinayete sebep oldu. Bugün benim kız kardeşim, bundan 14 yıl önce Satı Yılmaz'dı. Yarın bir başkasının kardeşi, ablası, abisi olur. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil" diye konuştu.

BİR KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRMÜŞTÜ

Olay sonrası serbest bırakılan sürücü Sezer H. ise savcılığın karara itirazda bulunması sonrasında yeniden yakalanarak tutuklanmıştı.

Sezer H. 'nin, 14 yıl önce de Satı Yılmaz'a (66) çarparak ölümüne neden olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Aleyna Nur Gökçeden acı haber geldi: Hayatını kaybetti

"DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİM" 

Ayrıca şüpheli Sezer H.’nin ifadesi de ortaya ortaya çıkmıştı. Sol şeritten ilerlediği sırada arkasındaki aracın kendisine selektör yakarak yol istediğini anlatan Sezer H., “Ben de arkamda bulunan plakasını bilmediğim araca yol vermek için sağ şeride geçtim. Geçer geçmez önde bulunan araç ani fren yaptı. Ben de ani fren yapmak zorunda kaldım ve aracın arkası kaydı. Ben de direksiyon hakimiyetini kaybettim. Sonrasında toparlamaya çalıştım fakat direksiyon hakimiyetini koruyamadım” dedi.

"HAREKETSİZ KALMIŞTI"

Aleyna Nur Gökçe’nin kendisini gördüğünü anlatan Sezer H., “AVM’nin önünde genç bir kız vardı. Beni görüp donakaldı. Ben sonuna kadar frene bastım ama aracımı durduramadım. Ben de kendisine istemeden çarptım ve sonrasında duvara vurdum. Sonrasında araçtan çıkıp kızı kontrol ettim. Hareketsiz kalmıştı. Ben de hemen 112’yi arayarak ambulansı istedim” dedi.

"ÇOK PİŞMANIM"

Ehliyetine 5 ay önce el koyulduğunu söyleyen Sezer H., “Bu kazanın yaşandığına çok pişmanım. Ben normalde araba kullanmıyorum ama bugün iş dolayısıyla araç kullanmıştım. Ehliyetimin ceza süresi bitene kadar kullanmayı düşünmüyorum. Hızım tahmini 60 km idi” dedi.