Gündem ‘Aleynam artık yok kocaman ailem var’

‘Aleynam artık yok kocaman ailem var’

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da 17 yaşındaki lise öğrencisi Aleyna Hatun Budanır, 16 Ağustos’ta harçlığını çıkarmak için çalıştığı çamaşırhaneden dönerken bir otomobilin çarpmasıyla ölmüştü.

‘Aleynam artık yok kocaman ailem var’

Acılı aile kızlarının organlarını Kurban Bayramı’nın birinci günü bağışlamıştı. Aleyna’nın organları hastalara nakledilmişti. Budanır ailesi, kızlarını kaybetmenin hüznü ile bağışladıkları organlarla hayat vermenin sevincini yaşıyor. Aleyna’nın yaptığı resimleri yatağının üzerine seren anne - babaya, kızlarının organlarıyla hayat bulan hastaların ailelerinin ziyareti teselli veriyor.

Haberin Devamı

Vasiyet etmişti

Anne Hülya Budanır, “Kızımın vasiyetini yerine getirip organlarını bağışladık. Kızım başka hayatlara can oldu. Aleynam öldü ama kocaman bir ailem oldu” dedi. Baba Şahimerdan Budanır ise kaza tutanağında kızının ‘yayalar yaklaşan araçların sıcaklık ve hızını göz önüne almalıdır’ kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle asli kusurlu gösterilmesini eleştirdi: “Kızım ana yolun kenarında servis sürücüsü tarafından indiriliyor. Tali yoldan geçerken hızla gelen otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybediyor.” l AA