Gündem Alman pastası nasıl yapılır?

Alman pastası nasıl yapılır?

27.04.2018 - 13:38 | Son Güncellenme:

Nefis mi nefis bir pasta olan Alman pastası özellikle çocukların severek yediği bir pastadır. Hem kremasının lezzeti hem de hamurunun yumuşaklığı vazgeçilmez bir lezzet olmasını sağlamaktadır.

Alman pastası nasıl yapılır

Çok çeşitli şekillerde yapılabilecek bu pastayı ister bütün halde yapabilir isterseniz porsiyonluk yaparak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Üzerindeki çikolata sosu ile de bu pasta çikolata severlerin vazgeçilmezidir. Yanında ev yapımı meyve suyu, süt ya da mis gibi bir çay ile ikram edebilirsiniz. Uzun süre taze kalan hamuru ve lezzetli kreması ile siz de bu lezzetin müptelası olabilirsiniz. Yapımı da oldukça pratik ve eğlenceli olan bu pastayı yaptıktan sonra sonuçtan çok memnun kalacaksınız.

Haberin Devamı

Alman pastasının hamuru için gereken malzemeler

· 1 su bardağı ılık süt

· Yarım paket yaş maya

· 1 adet yumurta (kâsede çırpıp yarısını eklerseniz daha iyi olur)

· Yarım çay bardağı sıvı yağ

· 1,5 yemek kaşığı toz şeker

· Yarım çay kaşığı tuz

· 1 çay kaşığı mahlep

· 2,5 3 su bardağı un

Alman pastasının kreması için gereken malzemeler

· 2 su bardağı süt

· 2,5 yemek kaşığı un

· Yarım su bardağı şeker

· 1 paket vanilya

· Yarım paket toz krem şanti

Üzeri için gereken malzemeler

· 1 paket çikolata sosu

· Hindistan cevizi ya da tercihe göre Antep fıstığı parçaları

Alman pastasının yapılışı

İlk olarak yoğurma kabına un haricinde bütün malzemeler eklenir ve karıştırılır. Daha sonra un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Daha sonra hamur, 1 saate yakın mayalanmaya bırakılır. Bu arada tencereye vanilya ve krem şanti dışındaki diğer malzemeler alınır ve katılaşana kadar pişirilir. Katılaştıktan sonra ocağın altı kapatılır ve vanilya eklenir. Muhallebi soğumaya bırakılır. Bu arada hamur mayalanmış olacaktır ve hamurdan yuvarlak poğaça şekilleri yapıp yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsiye dizdikten sonra da 1 saat mayalanması için beklenir. Mayalanan hamurlar, 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Bu arada fırının soğuk olması gerekmektedir. Pişen hamurlar fırından alınıp bunların soğuması beklenir. Hamurlar soğurken soğuyan kremaya krem şanti eklenip güzelce çırpılır. Soğuyan hamurlar ortadan ikiye kesilerek arasına kremadan koyup servis tabağına alınır. Son olarak üzerine çikolata sosu dökerek süslenir. Dinlenmesi için buzdolabına alınır. 2 - 3 saat sonra pasta servis edilir.