Gündem Alnına kalem saplayarak öldürdü! 'Yoldan geçen kadını taciz ettiler'

Alnına kalem saplayarak öldürdü! 'Yoldan geçen kadını taciz ettiler'

11.03.2024 - 11:19 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu’nda kaldırımda oturan Engin Yalçın’ın alnına sipariş kalemini sokarak ölümüne neden olan Derviş Karadağ'ın yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan Karadağ, “Tam olarak elimde kalem olup olmadığını ve ona saplayıp saplamadığımı hatırlamıyorum. Anlık öfkeme yenildim” dedi.

İstanbul Beyoğlu’nda 10 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen olayda 43 yaşındaki Ercan Yalçın bir arkadaşı sokakta alkol alıyordu. İddiaya göre Yalçın, boş şişeyi önünde oturdukları börekçinin arabasına doğru fırlattı. Börekçide çalışan 21 yaşındaki Derviş Karadağ, durumdan rahatsız olunca Ercan Yalçın’ı uyardı.

Haberin Devamı

İkili arasında çıkan sözlü tartışma bir anda kavgaya dönünde Derviş Karadağ sipariş almak için kullandığı kalemi Ercan Yalçın’ın şakağına sapladı. Hastaneye kaldırılan Ercan Yalçın 1 hafta sonra hayatını kaybetti. Tutuklanan Derviş Karadağ hakkında “kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma” suçundan 18 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

“YOLDAN GEÇEN KADINI TACİZ ETTİLER”

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen yapılan davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Derviş Karadağ avukatı ile birlikte katıldı. Ercan Yalçın’ın ailesi de duruşmada hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık Derviş Karadağ, börekçide garson olarak çalıştığını ve olay günü bir kadının dükkana girerek kendilerinden yardım istediğini anlattı. Ercan Yalçın ve arkadaşlarının kadını taciz ettiğini söyleyen Karadağ, “Polis çağıracağım dedi. Tüm müşteriler bu olaydan rahatsız olup gittiler. Maktul ve arkadaşları dışarıdaydı. Ellerinde alkol şişesi vardı. Bağırarak kavga ediyorlardı. Sürekli bir tartışma yaşıyorlardı” dedi.

Haberin Devamı

Alnına kalem saplayarak öldürdü Yoldan geçen kadını taciz ettiler

“ANLIK ÖFKEME YENİLDİM”

Maktul ve arkadaşlarının ellerindeki şişeyi dükkan sahibinin arabasına atınca dışarı çıktığını anlatan Karadağ, “Elimde sadece kağıt ve tükenmez kalem vardı. Sipariş aldığım kağıt ve kalemdi. Arabaya kim fırlattı diye sordum. Neden fırlattınız deyince maktul bana, ‘sana ne lan s.. git. Ananı s..’ dedi. Benim ağırıma gitti. Ona bir hamlede bulundum. Aslında vurmayacaktım. Küfür edince tahrik oldum. Bir kez yumruk attığımı hatırlıyorum. Elimde kalem olduğunu bilmiyordum. Tam olarak elimde kalem olup olmadığını ve ona saplayıp saplamadığımı hatırlamıyorum. Anlık öfkeme yenildim. Sonra de ben dükkana geri gittim. Maktul küfür ederek arkamdan gelmeye devam etti. Ayakta ve canlıydı” dedi.

Alınan savunmanın ardından mahkeme taciz edildiğini iddia edilen kadının ve dükkan sahibinin tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.