Gündem Alperen’in çağrısına binlerce cevap geldi

Alperen’in çağrısına binlerce cevap geldi

17.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’yi sarsan deprem en çok çocukları etkiledi. Evleri yıkılan, sevdiklerini kaybeden ve çeşitli zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan çocukların kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak için başlatılan ‘mektup arkadaşlığı’ çağrısına binlerce yanıt geldi. Depremi yaşayan çocuklara hiç tanımadıkları binlerce kişi mektup yazarak ‘yanındayız’ mesajını iletti.

Alperen’in çağrısına binlerce cevap geldi

MELTEM GÜNAY İstanbul - Mindfulness eğitmeni Gürçin Gökçebağ, psikolojik danışman Elif Nazlı Karabacak ve Sürdürülebilirlik ve İletişim Uzmanı Begüm Yağcı’nın sürdürdüğü projenin çıkış noktası ise depremzede bir çocuk olan Alperen oldu.

Haberin Devamı

Alperen’in destek gruplarından birine söylediği ‘Ben okumayı çok seviyorum bunun için bana mektup yazabilir misiniz? sözünün kendisini harekete geçirdiğini anlatan Gökçebağ, “Hemen bu çağrıyı sosyal medyadan paylaştım 5-10 mektup gelir diye beklerken bir anda binlerce mektup gelmeye başladı. Bu kez sürecin güvenilir bir şekilde ilerlemesi için mektupları hem ben hem de psikolojik danışman Nazlı okumaya başladık. Çağrımız yankı uyandırınca, deprem bölgesinde yaşayan gerekse başka illere taşınan çocuklarımıza ulaştık. Üç kadın olarak başlattığımız projeye, gönüllü psikologlar, psikiyatrisler, iletişim uzmanları ve bir çok farklı meslekten insan katıldı” dedi. İlk etapta dört çocukla başlayan mektup arkadaşlığının şu anda 37 çocuğa ulaştığını anlatan Gökçebağ, “Mektuplar çocuklarımıza da yazan kişiye de iyi geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alperen’in çağrısına binlerce cevap geldi

Nasıl gönderilir?

Gökçebağ, sistemin nasıl işlediğini şöyle anlattı: “Bir mail adresimiz var, mektupları buraya gönderiyorsunuz biz de o mektupları çocuklarımızın ailelerine isterlerse mail yoluyla isterlerse posta yoluyla gönderiyoruz. Güvenlik açısından sdece çocukların isimlerini verebiliyoruz.”