Gündem Ambulansla zehir sevkiyatına darbe

Ambulansla zehir sevkiyatına darbe

21.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bulgaristan’dan hasta alma bahanesiyle Türkiye’ye giren ambulansa ve bir TIR’a uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonlarda 561 kilo zehir ele geçirildi.

Ambulansla zehir sevkiyatına darbe

FERİT ZENGİN / Haber Merkezi - İstanbul’da narkotik ekipleri tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, bir ambulans ve TIR’da toplam 529 kilo skunk ile 32 kilo kokain ele geçirildi, altı yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İkisi Bulgar, dördü Bosna Hersekli altı yabancı uyruklu şahsın gözaltına alındığı operasyonların ilki geçtiğimiz hafta Silivri’de yapıldı. Bulgaristan’dan hasta alma bahanesiyle yurda giriş yapan ambulansı şüpheli bulup izlemeye alan İstanbul narkotik ekipleri, takip ve izlemenin ardından içerisinde iki Bulgar vatandaşının bulunduğu araca bir dinlenme tesisinde operasyon düzenledi.

Yapılan operasyonda ambulansın, hasta taşıma bölümünde kaporta boşluklarına paketler halinde gizlenmiş 84 kilo skunk ile 32 kilo kokain ele geçirildi. Ekipler, iki Bulgar vatandaşını gözaltına aldı. Sorguya alınan iki şüpheliden aldığı bilgiler doğrultusunda uyuşturucunun İstanbul’da teslim edileceği adresi ve şahısları belirlemeye yönelik çalışmalarını devam ettiren narkotik ekipleri, ikinci operasyonu ise Eyüpsultan ilçesinde yaptı.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmalar ve edinilen istihbarat bilgileri doğrultusunda Bosna-Hersek’ten yük taşımacılığı adı altında yurda giriş yapan bir TIR’da yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğuna yönelik bilgiye ulaşan ekipler, TIR’ı bir süre takip ve izlemeye aldı. İzleme sırasında TIR’ın bir otomobil tarafından takip edildiğini gören ekipler, otomobil ile TIR’ın peş peşe bir TIR parkına giriş yapması üzerine harekete geçti.

Operasyon başlatan ekipler, uyuşturucu alışverişi için buluştuklarını belirlediği ikisi TIR’da olmak üzere dört Bosna Hersek vatandaşını buluşma esnasında gözaltına aldı. TIR’da yaptığı aramalarda gizli bölmelere saklanmış 445 kilo skunk uyuşturucu maddesi ele geçiren ekipler, sorguya aldığı dört Bosna Herseklinin ifadelerinden yola çıkarak, uyuşturucunun İstanbul’da teslim edileceği adrese yönelik çalışma başlattı.