Gündem Amirinden Erzan’a Terim mesajı! Konuşmalar ortaya çıktı

Amirinden Erzan’a Terim mesajı! Konuşmalar ortaya çıktı

01.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Futbolcuları yüksek kar vaadiyle dolandıran Seçil Erzan’ın yargılandığı dava dosyasına giren yeni bilirkişi raporunda, Erzan’ın üst amiri Denizbank Avrupa 1. Bölge Müdürü Sermin Tekin’le yaptığı konuşmalar da yer alıyor.

Amirinden Erzan’a Terim mesajı Konuşmalar ortaya çıktı

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Erzan’la Tekin’in 13-16 Mayıs 2022 tarihleri arasında yaptığı yazışmada Fatih Terim’e verilecek 10 milyon TL krediye ilişkin bankanın Gelen Müdürü Hakan Ateş ve Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özark’tan onay bekleniyor.

Haberin Devamı

Sermin Tekin: Oğuzhan Bey görüşmüş mü Hakan bey ile Seçilcim?

Erzan: (Bilirkişi notu) “Oğuzhan Bey henüz Hakan Bey’le görüşmemiş Sermin Hanım” diye ses kaydı gönderiyor.

Tekin: Seçilcim, Fatih Terim için 10 mn TL kredinin talebini yapabilirsiniz. Hakan bey ile görüşmüş Oğuzhan Bey, ok’leşmişler. Svg

Erzan: Merhaba Sermin Hanım çok teşekkürler. Hemen yarın başlıyorum işlemlere Sevgilerimle.

Erzan: (16 Mayıs) Sermin Hanım merhaba, hocanın kredisini 4 ay ödemesiz 24 ay vadeli 2.15 faiz oranı ile sisteme giriş yaptık, bilgi vermek istedim.

4 KİLO ALTINLA İNAN’A ÖZEL FON

Erzan’ın 9 Mart 2022’de Tekin’le Selçuk İnan’a ilişkin yaptığı konuşma da rapora girdi.

Erzan: Merhaba Sermin Hanım. Güzel haber verecektim size, Selçuk İnan’a fon kuruyoruz bugün ben ziyaret ettim daha önce Öb ile görüşmüştü.

Haberin Devamı

Tekin: Evetttt. Öb demiştii. Önerdik düşüncek diye. Süperrr

Erzan: Kiralık kasasındaki altınlarını da çıkarttı 4 kg altın yatırdık hesaba.

Tekin: Çokk sevindim (Zafer işareti)

 

'SELÇUK DÜZGÜN ÇOCUK BİRAZ KAZANDIRALIM'

Futbolcuları yüksek kâr vaadiyle dolandıran Seçil Erzan’ın telefonundaki 117 bin 334 mesaj, fotoğraf, video, not, ses kaydı incelendi.

Erzan’ın Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ile 2018-2020’te yaptığı banka kredilerine ilişkin bir konuşma da raporda yer aldı. Erzan’ın Müdür Yardımcısı Mehmet Aydoğdu ile ise Şubat 2023’te sesli ve mesaj yoluyla sık görüştüğü tespit edildi.

Erzan’ın bankanın üst düzey yöneticileri Sermin Tekin, Tanju Kaya, Cem Demirdağ ve Oğuzhan Özark ile kendi şubesindeki çalışanlarıyla yaptığı yazışmalar da dosyada yer aldı. Erzan’ın, Denizbank Özel Bankacılık yatırım danışmanı Oğuz Atilla’yla yaptığı görüşmelerde aralarında futbolcular Selçuk İnan, Semih Kaya, iş insanı Bülent Çeviker, tefeci olduğu öne sürülen Süleyman Aslan’ın da adı geçiyor.

Konuşmalardan bu kişilerin mevduatlarına ilişkin bankanın girişimde bulunduğu anlaşılıyor. Atilla, Aralık 2021’de Selçuk İnan’a attığı mesajı Erzan’la paylaşıyor: “Merhaba Selçuk hocam ben Oğuz Atilla Denizbank Özel bankacılık yatırım danışmanınızım. Seçil hanımla görüştük sizin uçakta olduğunuzu ilettiği için size buradan yazıyorum. Eski yatırım danışmanınız Umut bey ve Murat bey yakın arkadaşlarım olurlar. Seçil hanım ve bölge müdürümüzün özel ricası ile sizin hesaplarınızla benim ilgilenmemi istediler. 18 yıllık bankacıyım, son 8 yıldır da Denizbank’tayım. Müsait olduğunuzda sizinle detaylı olarak görüşmek isterim.”

Haberin Devamı

Bu mesaj üzerine Erzan şöyle diyor: “Sen çok sıkı takip yap buna. Biraz kazandıralım. Geri alalım. Selçuk düzgün çocuktur. Ona mesai harcamamız gerekiyor. Bir memnuniyet yakalarsak hepsini geri alırız.”

İNAN'IN AVUKATI: İFADEYE ÇAĞRILMALILAR

Denizbank dava ile ilgili açıklamasında Erzan’ın işlemlerinde banka resmi evraklarının kullanılmadığını, sistemin bir “saadet zinciri” olduğunu, banka ile ilgisinin bulunmadığını açıklamıştı. Ancak Selçuk İnan’ın avukatı Rezan Epözdemir aynı görüşte değil: “Yeni raporla, hem Selçuk İnan’ın Oğuz Atilla ile mesajları hem Seçil Erzan’ın (Genel Müdür Yrd..) Mehmet Aydoğu ve (Avrupa 1. Bölge Mdr.) Sermin Tekin ile mesajları bankanın kurumsal olarak bu fonu bildiğini, bankanın bilgisi dahilinde fonun kurulduğu, banka yöneticilerinin tüm süreçten haberdar olduğu aşikar. Bankanın aksini iddiası ve beyanlarının gerçek dışı olduğu yeni bilirkişi raporuyla ortaya konmuştur. Rapor doğrultusunda, banka yöneticilerinin de acilen ifadeye çağırılması ve beyanlarının alınması gerekmektedir.”

Haberin Devamı

KAYA'YA DA MESAJ

Oğuz Atilla, futbolcu Semih Kaya’ya Şubat 2022’de gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü de Seçil Erzan’la paylaşıyor. Sonrasında Erzan’a Kaya ile görüştüğünü, eşiyle görüşme ayarlayacaklarını söylüyor. Atilla, iş insanı Bülent Çeviker ve Süleyman Aslan’la da görüşmelerinin bulunduğunu anımsatıyor. Atilla ile yazışmalar Ekim 2022’de sonlanıyor.