Gündem Ampute depremzedeler için gönüllü ordusu

Ampute depremzedeler için gönüllü ordusu

19.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de el ve parmak protezi ihtiyacı duyan çocuklara üç boyutlu yazıcılardan üretilmiş mekanik eller yaparak ücretsiz paylaşan Robotel Derneği, deprem sonrasında uzuv kaybı yaşayan çocuklar için çalışmalarına hız verdi.

Ampute depremzedeler için gönüllü ordusu

MELTEM GÜNAY İstanbul - Yola çıktıklarından beri 400’den fazla çocuğun hayatına binden fazla Robotel ile dokunduklarını söyleyen Robotel Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Okumuş, “Geçen yıl 120 Robotel ürettik. Yüreklerimizi yakan deprem felaketi sonrasında uzuv kaybına uğrayan çocukları önceliklendiriyoruz. 2023 yılında geçtiğimiz yılın on, hatta 15 katı daha fazla Robotel yapabilmek için planlama çalışmaları yapıyoruz. Bu planların içerisinde 3D yazıcı parkımızın genişletilmesi çok önemli yer tutuyor. Bu alanda dünyanın en önemli üretici ve teknoloji geliştiricilerinden olan Creality’nin bizlere 10 adet 3D yazıcı bağışı yaparak verdiği destek çok değerli” dedi. 

Haberin Devamı

Üç boyutlu yazıcılar yardımıyla Robotel’lerin hazırlananak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırıldığını dile getiren Okumuş, “Dört bine yakın gönüllü ile hizmet veriyoruz ve son haftada bine yakın tasarımcı gönüllü kazandı. Doktordan grafik tasarımcıya, ev kadınından üniversite öğrencisine, her sektörden gönüllü katıldı” dedi.