Gündem ‘Anadilde eğitimi tartışıyoruz’

‘Anadilde eğitimi tartışıyoruz’

05.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Eğitim-Sen Başkanı ile görüşen Kılıçdaroğlu, eğitimdeki sorunlara dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, anadilde eğitim konusuna da değinerek “Alanında uzman eğitimcilerle dünya uygulamalarını dikkate alarak aramızda tartışıyoruz” dedi.

‘Anadilde eğitimi tartışıyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul’u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Kurul’un görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve parti üyeleri eşlik etti. Görüşmenin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Kurul, ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Kılıçdaraoğlu özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

ÖNLÜK DEĞİL YEMEK VERİN: Öğretmenlere yapılan baskı. Siz öğretmenlere önlük göndereceğinize, önlük müydü hocam? Önlük göndereceğinize çocuklara bir öğün yemek verin. 

DEVLETTE LİYAKAT OLMALI: (Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamalarının sorulması üzerine) Merkez Bankası Başkanı demek ki bilime önem ve değer verdiğini faizi yükselterek keşfetmişler. Peki daha önceki uygulaması neydi? Onun bilim dışı olduğunu söylüyor kendisi. Devlette olması gereken liyakattir. Eğer siz devleti işi ehline teslim eden, o işi yapacak olan kişiye değil de saraya bütün kararları alma yönünde saraya ve bu konuda yeterli bilgisi olmadığını hepimizin bildiği bir kişiye teslim ederseniz Türkiye bugünkü tabloyla karşı karşıya kalır. 

Haberin Devamı

MÜLAKATI KALDIRIN: (Mülakat sorusu üzerine): Bir siyasetçi verdiği sözün arkasında durmalı. Bir kişi verdiği sözün arkasında durmuyorsa ona bizim toplumda açıkça söylenir, yalancı denir. ‘Mülakatı kaldıracağım’ dediler. Geldiniz. Kaldırın. Şimdi ‘mülakatın arkasında duruyorum’ diyor. 

MECLİS BAŞKANI GELEBİLİR: (TBMM Başkanı’nın yeni anayasa için randevu talebine cevabınız ne olur?) Meclis Başkanı gelebilir. Meclis Başkanı yeni anayasa talebiyle de gelebilir, başka amaçlarla da gelebilir. Meclis Başkanı’na bizim itiraz edecek halimiz yok. Gelsin Sayın Meclis Başkanı. Yeni bir anayasa değişikliği için gelir mi, gelmez mi veya bir nezaket ziyareti için mi veya başka bir nedenle mi, gelsin tabi Meclis Başkanı’nı niye reddedelim. 

ARAŞTIRMA YAPILIRSA MEMNUN OLURUZ: (Anadilde eğitim konusunda siz ne düşünüyoruz?) Doğrusunu isterseniz ben öğretmen değilim. Bu konuyu biz kendi içimizde parti olarak da tartışıyoruz. Bu konuda sadece parti içinde tartışırken ilgili bu alanda uzman olan eğitimcilerle ve dünya uygulamalarını da dikkate alarak kendi aramızda tartışıyoruz. (Okullardaki cemaatleşmeyle ilgili özel bir araştırmanız var mı?) Bizim okullarda oturup da bir özel araştırma yapmamız çok doğru değil. Onu okullarda görevli olan öğretmenler ve bilim insanlarının yapması lazım. Eğer böyle bir araştırma yapılırsa biz bundan memnun oluruz.