Gündem Anahtarları kopyalayıp evden altınları çaldı

Anahtarları kopyalayıp evden altınları çaldı

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, S.A. (42) adlı kadın, kendilerinden habersiz ev anahtarlarını kopyaladığı iki iş arkadaşının evinden toplam 1 milyon 200 bin liralık ziynet eşyası çaldı.

Anahtarları kopyalayıp evden altınları çaldı

RAMAZAN ÇETİN / (DHA) - Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Pınarkent Mahallesi’nde iki ayrı evden toplamda 1 milyon 200 bin lira değerinde ziynet eşyası çalınmasıyla ilgili çalışma başlattı. JASAT, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı ve her iki eve de aynı şüpheli kadının girdiğini belirledi.

Haberin Devamı

Yerlerini öğrenmiş

Araştırmayı derinleştiren jandarma, şüphelinin, ihbarda bulunan kişilerin çalıştığı tekstil fabrikasındaki mesai arkadaşlarından S.A. olduğunu tespit etti. “Altın Günü” operasyonuyla S.A. evinde yakalandı. Evde çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

S.A. ifadesinde, sohbet sırasında iş arkadaşlarının ziynet eşyalarını evlerinde tuttuğunu öğrendikten sonra evine misafirliğe çağırıp güven sağlamak amacıyla kendine ait ziynet eşyalarını gösterdiğini söyledi. S.A., daha sonra arkadaşlarına ziyaretine gidip ziynet eşyalarını görme bahanesiyle yerlerini öğrendiğini dile getirdi. İlerleyen günlerde iş arkadaşları çalışırken çantalarından gizlice aldığı anahtarların kopyasını yaptırıp tekrar yerine koyduğunu söyleyen S.A., bir süre sonra arkadaşları çalışırken iş yerinden izin alıp hırsızlık yaptığını belirtti. Adliyeye sevk edilen S.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.