Gündem Anayasa turu! Kurtulmuş: İçerikle ilgili konuşmadık

Anayasa turu! Kurtulmuş: İçerikle ilgili konuşmadık

30.04.2024 - 12:29 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’te gerçekleşen görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Anayasa turu Kurtulmuş: İçerikle ilgili konuşmadık

TBMM Başkanı Kurtulmuş anayasa turuna başladı. İlk olarak CHP lideri Özgür Özel ile görüşen Kurtulmuş ile Özel ortak açıklama yaptı.

Haberin Devamı

KURTULMUŞ: İÇERİKLE İLGİLİ KONUŞMADIK

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bugün ilk görüşmeyi Özgür Özel bey ile geçekleştirdik. Müzakere ile süreç oluşturulması fikrini ilettim. Anayasanın içeriği ile ilgili konuşmadık. Süreç müzakereyle olacak. Toplumsal mutabakatın oluşmasını arzu ettiği süreçte azemi dikkat gerekir. Diğer genel başkanları da ziyaret ederek hep beraber bir yol bulacağız. Önümüzdeki Meclis açıldığında süreç başlar ve usulüne uygun devam eder diye düşünüyorum. Oyların yüzde 95’i parlamentoda temsil ediliyor." dedi.

ÖZEL: AÇIK MÜZAKERE ORTAMI ŞART

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Açık bir müzakere ortamı olması gerektiğini belittim. Yeni bir anayasa beklentisini tartmak lazım. Anayasa'ya uyacaksak anayasayı değiştirelim. Geçen sefer de yapıldı ama yapılan anayasaya uyulmadı. Biz bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik. Anayasa tartışmaları siyasetin üzerine bir sis gibi çökerse diğer sorunları görünmez kılıyorsa topluma bir menfaati olmaz. Burası parlamento siyasiler el sıkışmazsa demokrasi düşmanları el ovuşturmaya başlar. Bu açıdan bu diyalog zeminini önemsediğimizi belirtmek isterim. Görüşmeyi yetkili kurullarımızla değerlendireceğiz. şeklinde konuştu.