Gündem Ankara’da genç avukatın sır ölümü! Şüpheli erkek arkadaş gözaltına alındı

Ankara’da genç avukatın sır ölümü! Şüpheli erkek arkadaş gözaltına alındı

16.06.2023 - 14:18 | Son Güncellenme:

Ankara’da 24 yaşındaki kadın avukatın göğüs bölgesinden silahla vurulmuş halde bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan avukatın erkek arkadaşının adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ankara’da genç avukatın sır ölümü Şüpheli erkek arkadaş gözaltına alındı

Olay, dün öğlen saatlerinde Çankaya ilçesi Pak Sokak’ta bulunan bir rezidansta meydana geldi. Söz konusu bölgeden Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) gelen çağrıyı değerlendiren güvenlik güçleri, olay yerine bir ekip sevk etti. Aynı adresten 112’yi arayan başka bir kişi ise, kız arkadaşının silahla intihar ettiğini bildirdi. Olay yerine intikal eden polis ekipleri, rezidans asansörü kapısının önünde 24 yaşındaki Belen Nesil Coşğun'u silahla göğsünden vurulmuş halde buldu. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan genç kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Talihsiz kadının cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. İhbarın geldiği evde yapılan incelemede yatak odasında kan izleri tespit edildi. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silah ise yorganların arasında bulundu.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİ ERKEK ARKADAŞ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından Coşğun’un erkek arkadaşı olduğu öğrenilen Muhammet B. polis ekiplerince gözaltına alındı. Zanlının ifadesinde olayın intihar olduğunu öne sürdüğü, yaklaşık bir aydır söz konusu evde kaldıklarını, banyoda bulunduğu sırada odadan silah sesi geldiğini ve yatakta yaralı gördüğü kız arkadaşını kucağına alıp asansörün önüne kadar getirip sağlık ekiplerine ihbarda bulunduğunu söylediği öğrenildi. Emniyette ifade işlemleri süren Muhammet B.’nin başka bir ilde otel işlettiği, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Ankara’da genç avukatın sır ölümü Şüpheli erkek arkadaş gözaltına alındı

Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Haberin Devamı

ANKARA BAROSU: AV. BELEN NESİL COŞĞUN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Ankara Barosu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, Avukat Belen Nesil Çoşğun'un 15 Haziran Perşembe günü, öğle saatlerinde, ateşli silahla yaralanma sonucunda hayatını kaybettiği, sürecin Baro tarafından hassasiyetle takip edildiği ifade edildi. Olayla ilgili Ankara Barosu'ndan yapılan açıklamada, "15.06.2023 tarihinde, öğle saatlerine doğru meslektaşımız Av. Belen Nesil Coşğun ateşli silahla yaralanma sonucu hayatını kaybetmiştir. Olay ile ilgili olarak ifade ve delil toplama işlemleri devam etmekte olup, süreç Baromuz tarafından olayın meydana geldiği andan itibaren hassasiyetle takip edilmektedir. Resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi ve harici açıklamalar yapılmaması meslektaşımızın hatırasına saygı gereğidir. Ankara Barosu Yönetim Kurulu olarak yaşamını yitiren meslektaşımızın acısını derinden hissediyor; kendisine rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun" denildi.

Ankara’da genç avukatın sır ölümü Şüpheli erkek arkadaş gözaltına alındı

MEMLEKETİ AKSARAY’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Genç avukatın cenazesi bugün memleketi Aksaray’a getirildi. Somuncu Baba Külliyesi ve Camiinde Cuma Namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Belen Nesil Coşğun'un cenazesi Ervah Kabristanlığında defnedildi.

Cenaze törenine Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan, protokol mensupları ve yakınları katıldı.