Gündem Ankara'da sokak köpekleri küçük çocuğa saldırdı! Durumu ağır

Ankara'da sokak köpekleri küçük çocuğa saldırdı! Durumu ağır

07.12.2023 - 14:20 | Son Güncellenme:

 Ankara'da sürü halindeki başıboş köpekler küçük bir çocuğa saldırdı. Hastaneye kaldırılan küçük çocuğun yoğun bakımdaki tedavisi sürerken durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Olay, saat 10.30 sıralarında Keçiören ilçesi Kafkaslar Mahallesi'nde meydana geldi. 1 ay önce ailesi ile Sakarya'dan Ankara'ya taşınan Tunahan Yılmaz, Kafkas Ortaokulu'nun yanındaki boş arazide başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Küçük çocuğu boş bir arazide sürükleyerek saldıran köpeklere civardaki mahalle sakinleri müdahale etti.

Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan küçük çocuğun yoğun bakımdaki tedavisi sürerken durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Ankarada sokak köpekleri küçük çocuğa saldırdı Durumu ağır

'20 SANİYE İÇİNDE ÇOCUĞU PARÇALADILAR'

Mehmet Dafdaf, "Balkondaydım, köpekler birbiriyle kavga ediyor sandım. Bir baktım çocuk var, hemen aşağı indim, komşunun arabasıyla gittik. Tabii vardığımızda çocuğu parçaladılar. Ambulansı, polisi aradık; sonrasında taşla, sopayla köpekleri dağıttık. Ama 20 saniye içinde çocuğu parçaladılar; yetişemedim. Daha önce bir kere daha oldu. Görmesem belki çocuğun ölüsünü bulacaktık. Buradaki boş arazide 20-30 tane köpek var. Bu böyle olmaz, toplasınlar bunları" dedi.

Haberin Devamı

Ankarada sokak köpekleri küçük çocuğa saldırdı Durumu ağır

'HER TAŞIN DİBİNDE BİR KÖPEK'

Olay yerinde toplanan mahalle sakinleri ise başıboş köpeklerden rahatsızlıklarını dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Dicle Ergen, “Her taşın dibinde bir köpek var. Buna çok acil bir şekilde çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

Olayın ardından bölgedeki sokak köpekleri, Keçiören Belediyesi ekiplerince toplanarak barınağa götürüldü. (DHA)

Ankarada sokak köpekleri küçük çocuğa saldırdı Durumu ağır

"KÖPEKLER ISIRACAK DİYE ÇOK KORKUYORUM"

Sürü halinde gezen köpeklerin kendisini kovaladığını söyleyen ortaokul öğrencisi Barış Karaağaç ise, “Parçalayacaklardı beni korkudan binanın içine saklandım. Biz çok tedirginiz okulun bahçe duvarından içeriye atlıyor köpekler ısıracak diye çok korkuyorum sınıftan çıkamıyorum” ifadelerini kullandı.

Mahalleli tarafından sokak köpeklerini beslediği iddia edilen bir kadına çevredeki vatandaşlar sert bir şekilde tepki gösterdi.

Ankarada sokak köpekleri küçük çocuğa saldırdı Durumu ağır

Öte yandan, köpeklerin saldırısından sonra Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Çocuk Yoğun Bakımda tedavi altına alınan Yılmaz'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.