Gündem Ankara'da tarım ilacı faciası: Baba oğul gözaltına alındı

Ankara'da tarım ilacı faciası: Baba oğul gözaltına alındı

17.06.2023 - 10:22 | Son Güncellenme:

Ankara Keçiören'de bir apartmanda meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne sebep olan zehirlenme olayına ilişkin, ilaçlamayı yapan İ.Ç. ile üvey oğlu B.A. gözaltına alındı. İlaçlamada kullanılan 'alüminyum fosfat' isimli maddenin ise bina ilaçlamasına uygun olmadığı öğrenildi.

Ankarada tarım ilacı faciası: Baba oğul gözaltına alındı

Keçiören'de meydana gelen olayda tarım ilacıyla ilaçlanan bir apartmanda zehirlenen anne Türkan Sabancılar ve kızı Elif Sude Sabancılar hayatını kaybetmiş, 10 kişi ise hastaneye kaldırılmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde binayı ilaçlayan İ.Ç. ile üvey oğlu B.A. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İfadeye çağırılan ve ilaçların satın alındığı dükkanın işletmecisi olan iki kişi ile yabancı uyruklu bir kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan İ.Ç. ile B.A.'nın adliyeye sevk edileceği aktarıldı.

Öte yandan, ilaçlamada kullanılan 'alüminyum fosfat' isimli maddenin ise bina ilaçlamasına uygun olmadığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan 10 kişiden birinin durumunun kritik olduğu aktarıldı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

OLAYIN GEÇMİŞİ

Keçiören’de meydana gelen olayda, apartmanın dördüncü katında oturan aile, evlerine ilaçlama yaptırdı. Tüm binaya sıçrayan tarım ilacı nedeniyle zehirlenen toplam 12 kişiden 10 yaşındaki Elif Sude Sabancılar ve annesi Türkan Sabancılar yaşamını yitirdi. Hastaneye kaldırılan 10 kişiden birisinin ise durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

'VEFAT EDEN ELİF DÜN DE FENALAŞMIŞ'

Hacılar Apartmanı yöneticisi Songül Ak ise dünden bu yana binada ciddi anlamda bir koku olduğunu söyleyerek, "Koku gitsin diye çatı kapısını açtık. Kapılarını bantlamışlar ama koku oradan geliyordu. Ben bütün binaların zillerine basarak uyarmak istedim. Uyanan oldu, uyanmayan oldu. Ben de etkilendim, başım döndü. 2 kişi vefat etti. Vefat eden 10 yaşındaki Elif dün de fenalaşmış, ambulans çağırarak hastaneye götürmüşler. Ama 'bir şey yok' denilerek geri eve yollamışlar" diye konuştu.

Ankarada tarım ilacı faciası: Baba oğul gözaltına alındı

“SU DÖKÜLMÜŞ OLSA BİNADAKİ HERKES ÖLÜRDÜ”

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bir daire sakinimiz evini ilaçlatıyor. Daha sonra da ilaçlayan firma, ‘Eve 3 gün girmeyeceksiniz diyor’ Kimyasal madde olduğu için, havanın da sıcak olmasıyla beraber genleşmeyle olup diğer dairelere sıçramış. İki tane vatandaşımız hayatını kaybetti. 10 yaşında bir kızımız ile 39 yaşında annesi vefat etti. Babası da yoğun bakımda. 10 apartman sakinimiz şuan hastaneye sevk edilmiş durumda. Bir tanesinin durumu ağır. Bu tür ilaçlama maddelerine, kimyasal malzemelere kolay ulaşılmamalı. Burada suçsuz yere iki tane vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bu maddelere ulaşılamamalı, yapan firma bütün binayı uyarmalı. İlaç zamanla genleşiyor. Allahtan su döken olmamış. Su dökülmüş olsa binadaki herkes ölürdü. Polisimiz gerekli incelemeyi yapıyor. Biraz sonra da olay yeri inceleme eve girecek. Somalili uyruklu bir aile ilaçlamayı yapıyor. Aileye ulaşılmış” dedi.

Haberin Devamı

Ankarada tarım ilacı faciası: Baba oğul gözaltına alındı