Gündem ‘Anketlerde 1.5 puan oy artışı gözlendi’

‘Anketlerde 1.5 puan oy artışı gözlendi’

18.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Başkanlık Divanı önceki gün Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı.

‘Anketlerde 1.5 puan oy artışı gözlendi’

BEYZA COŞKUN Ankara - Yaklaşık 3 saat süren toplantıda yerel seçimler başta olmak üzere, bazı başkanlıklar görev alanlarıyla ilgili sunumlar yaptı. Edinilen bilgiye göre İYİ Parti, yerel seçime kendi adaylarıyla girme kararı aldıktan sonra anketlerde 1.5 puanlık oy artışı oldu. Kurmaylar, seçmenlerin CHP’den ciddi bir uzaklaşma içinde olduğunu ifade ederek “Özellikle mevcut yönetimle devam edilecek olursa bu, o blokta yer alan herkesi bitirecek bir tablo ile karşı karşıya bırakacak. Çünkü seçmen sandığa gitmeyecek. Biz, neden tek başına seçime gittiğimizi ve topluma iyi anlatırsak, bir sonraki seçimin partisi İYİ Parti olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Bize gelecekler’

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yeniden seçileceğini düşünen kurmaylar, “Özgür Özel seçilirse, bu Ekrem İmamoğlu’nu da olumlu etkiler. CHP’de değişimciler kazandığı anda bize çok yoğun gelecekler. Kararımızı değiştirebilirler mi? Çok zor. Kanaatimiz şu, herhangi bir geri adım, partinin bütün bilinirliğini bitirir. 6 Mart travmasını bir daha yaşamak istemiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Kurmaylar, aday çıkarma kararlılığının Ankara ve İstanbul dahil devam ettiğini vurguladı.

‘Aygün’e teklif götürülmedi’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, eski CHP Milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’e yerel seçim için adaylık teklif ettiği, Aygün’ün teklifi kabul etmediği yönündeki haberler üzerine dün İYİ Parti’den açıklama yapıldı. Açıklamada, “Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Cemil Çiçek ve Sayın Abdülkadir Aksu, telefonla arayarak, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletmiş, o görüşmede bir araya gelme temennisi de dile getirilmiştir. Sayın Cemil Çiçek, Sayın Abdülkadir Aksu, Sayın Oktay Vural’ın katılımıyla, Sayın Sinan Aygün’ün ev sahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette, iddia edildiği gibi ABB Başkanlığı’na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir. Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi gizli bir gündemi de yoktur” denildi.