Gündem Anne- oğulu ayırırken ikinci kez katil oldu

Anne- oğulu ayırırken ikinci kez katil oldu

05.12.2008 - 11:52 | Son Güncellenme:

.

Anne- oğulu ayırırken ikinci kez katil oldu

İSTANBUL’da 1997’de sesli müzik dinlediği iddiasıyla Orhun Oral Erdoğan’ı öldürüp 24 yıl hapse mahkum olan ve aftan yararlanıp cezaevinden çıktıktan sonra Adana’da kavga eden anne- oğulu ayırırken ikinci kez katil olan 39 yaşındaki Ozan Yılmaz, bu kez 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
2003’de Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak cezaevinden çıkan Ozan Yılmaz, 3 Nisan 2005’de yolda arkadaşı Bülent Ecevit ile yürürken 58 yaşındaki Çiğdem Tacirli ile gümrükçü oğlu 38 yaşındaki Durdu Tacirli’nin tartıştığını gördü. İddiaya göre, Durdu Tacirli’nin annesinin omzuna vurup küfür etmesi üzerine Ozan Yılmaz, kavgayı ayırmak istedi, Tacirli’ye “Ne oluyor lan?” diye bağırdı. Yılmaz, alkollü olduğu belirlenen ve karşılık veren Durdu Tacirli’yi bıçakla öldürdükten sonra kaçtı.
Olaydan 3.5 yıl sonra Antalya’da yakalanıp tutuklanan Ozan Yılmaz, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına çıktı. Yılmaz, son savunmasında, “Ben yaşlı kadına yardımcı olmak istiyordum. Bana saldırınca kendimi korudum. İyilik yapmak isterken katil oldum” dedi. Önceki savunmalarında suçlamayı kabul etmeyen Yılmaz, anne Çiğdem Tacirli’nin mahkemede kendisini teşhis etmesi üzerine itirafta bulunarak cinayeti nasıl işlediğini şöyle anlatmıştı:
“Olay gecesi saat 22.15’de arkadaşım Bülent Ecevit ile dolmuşa binmek üzere giderken bir şahıs sokakta sinirli bir şekilde küfür ederek arabaya bindi. İleri giderek öndeki, geri giderek de arkadaki arabaya vurdu. Bu sırada annesi olan teyze dışarı çıkıp oğlunun yanına geldi. Oğlu teyzeye küfür etti, omzuna vurdu. Ben de kadına ‘bir şey yapabilir’ düşüncesi ile ‘Kardeş ne yapıyorsun? Sakin ol. Ayıp olmuyor mu?’ diye söyleyince bana ‘Sana ne lan?’ diyerek saldırdı. Bana vurdu, yere düşürdü. Kendimi korumak için bıçağımı çıkarıp rasgele savurdum. Kimseyi öldürmek kastı ile hareket etmedim. O sırada Çiğdem Tacirli bıçağı elimden almak isterken elini kesti. Kendisine bıçakla vurmadım. İnsanlık namına, Allah rızası için teyzeye yardım ederken cinayet oldu. Üzgünüm.”
Mahkeme heyeti, Yılmaz’ı ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Daha sonra, oğlu tarafından dövülmek istenen Çiğdem Tacirli’ye yardımcı olmak isterken çıkan kavgada tahrik sonucu cinayeti işlediği gerekçesiyle cezası 18 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla indirildi.

Yazarlar