Gündem Antalya'da hortum paniği! Korku dolu anlar saniye saniye kaydedildi

Antalya'da hortum paniği! Korku dolu anlar saniye saniye kaydedildi

05.03.2024 - 20:56 | Son Güncellenme:

Antalya'nın Kumluca ilçesinde ortaya çıkan hortum ortalığı adeta savaş alanına çevirirken, üzerine güneş paneli düşen otomobildeki çocuk yaralandı.

Kumluca ilçesinin Yeni Mahalle, Merkez Mahallesi, Toptaş mahallelerinde etkili olan hortum ve fırtına tarım alanları ve kurum binalarına zarar verdi. Hortum sebebiyle Merkez Mahallesi'nde üzerine güneş paneli düşen otomobil içerisinde bulunan Muhammed Ali C. (16) isimli çocuk yaralandı.

Haberin Devamı

Antalyada hortum paniği Korku dolu anlar saniye saniye kaydedildi

Bacağı kırılan Muhammet Ali C. vatandaşlar tarafından araçtan çıkartılıp hastaneye kaldırıldı. Hortum sebebiyle seralar zarar gördü. Ağaçların yerinden söküldüğü hortumda bazı araçlar da hasar aldı.

Antalyada hortum paniği Korku dolu anlar saniye saniye kaydedildi

Sağanak iş çıkışı bastırdı, hayat felç oldu

Kentte sabah saatlerinde hafif şiddetli yağış, akşam saatlerinde ise sağanağa dönüştü. Aralıksız 1 saat boyunca süren sağanak nedeniyle Muratpaşa ilçesi Yüzüncü Yıl Bulvarı’ndaki alt geçitlerde ve Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yollar adeta göle döndü. Alt geçitlerde su birikintileri oluşurken, birçok araç arızalandı. Araçların yanı sıra iş çıkışı yağışa yakalanan yayalar da zor anlar yaşadı.

Bazı vatandaşlar, çöple tıkanan su rögarlarında temizlik çalışması gerçekleştirdi. Apartman bahçelerinde de su baskınına neden olan yağıştan dolayı bazı daire sakinleri dışarıya çıkamadı. Kepez ilçesinde de bazı evlerde su baskınları yaşandı.

Haberin Devamı

Gülhan Bayhan isimli vatandaş, “İşten çıktık sağanağa yakalandık. Halimiz ortada, rezil olduk” diye konuştu.