Gündem Antalya'da yarasa kabusu! Oteli bastılar

Antalya'da yarasa kabusu! Oteli bastılar

19.12.2023 - 15:18 | Son Güncellenme:

Kaleiçi'nde ağaçlarda ve falezlerde uçan yarasalar 12 ay boyunca bir ptelin dış duvarını kirletiyor. Otel yönetimi ise bu konuda çaresiz...

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi tarihi Kaleiçi bölgesinde bulunan çam ağaçlarının arasında ve falezler bölgesinde uçan yarasalar 70 odalı bir otelin dış cephesi, pencere ve güneşliklerinin üzerini kirletti.

Haberin Devamı

Ağaçların meyvesi ve böcekler ile beslenen yarasaların dışkısı nedeniyle oteli dış cephesi ve güneşliklerinin siyah lekelerle kaplandığı görüldü. Yarasaların verdiği zararın önüne geçmek için otel yönetimi yılda bir kaç kez boyama işlemi yaptırmak zorunda kaldı.

Diğer taraftan, otelin dış duvarında bulunan lekeler bölgeye gelen turistlerin de dikkatini çekerek, otele olan merakı attırdı. Yarasaların dışkıları dolayısıyla otelin dış duvarının adeta doğal bir tabloya döndüğünü de görüldü.

Antalyada yarasa kabusu Oteli bastılar

"BİZ BU PROBLEMİ 12 AY BOYUNCA YAŞIYORUZ"

Gülsüm İşbilir, geçen yıla oranla bu yıl turist hareketliliğinin az olduğunu belirtti. Yarasalar karşısında yaşadıklarını anlatan İşbilir, “Bu bizim otelimiz için dikkat çeken bir nokta oldu. Biz bu problemi 12 ay boyunca yaşıyoruz. Boyatıyoruz sonra yine aynısı oluyor. Bu sorunun yaşanmaması için ledlerle önlem aldık ama çok da bir etkisi olmadı. Bölgeye gelen turistlerin çok dikkatini çekiyor, bazen bize dönerek “Bunu bilerek mi böyle yapıyorsunuz” sorusunu yöneltiyorlar. Dekor amaçlı yaptıklarımı düşünüyorlar” sözlerine yer verdi.

Haberin Devamı

Antalyada yarasa kabusu Oteli bastılar

"GEÇEN YILA ORANLA ARTIŞ VAR"

Oteli sık sık boyatmak zorunda kaldıklarını ifade eden İşbilir, ”Bu sene geçen yıla göre ciddi bir artış var. Sadece bu sokakta yaşanıyor, sanırım ağaçlardan direk buraya uçuyorlar” dedi.