Gündem AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zamana kadar devam ediyor?

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zamana kadar devam ediyor?

11.09.2016 - 19:43 | Son Güncellenme:

AÖF Kayıt tarihleri ÖSYS ile kayıt yapacak öğrenciler için 2 eylül tarihinde sonlanmıştı. Fakat ikinci üniversite AÖF Kayıt işlemleri ise devam ediyor. İkinci üniversite AÖF Kayıt tarihleri 21 Eylül tarihine kadar devam edecek.

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zamana kadar devam ediyor

Ülkemizde kişilerin daha da refah bir düzeyde yaşamaları adına bir ok alanda yenilikler gerçekleşmektedir. Bu değişikliklerin en çok yaşandığı alan ise eğitim alanı olmuştur. Eğitim alanı kişinin ileriye dönük meslek seçimininde büyük rol oynamakta ve kaliteli yaşam standardını da doğrudan ekilemektedir. Bu nedenden dolayı bu değişikliklerden faydalanmak kişinin ileriye yönelik büyük bir yatırımı olacaktır. Fakat bir sebeple okulunu yarıda bırakmış ya da okuma fırsatı bulamayanlar etrafımızda sıkça gördüğümüz insan profillerindendir. Bu kişiler içinde özel bir eğitim alanı oluşturulmuştur. Açıköğretim adı verilen bu sistem sayesinde okulunu ve eğitimini bir sebepten yarıda bırakmışlar ve bir sebepten okula hiç gidemeyenler yarıda bıraktıkları ya da başlayamadıkları eğitimi alabilme imkanına ulaşmalarına sebep olmuştur. Açıköğretim etrafımızda sıkça duyduğumuz tabirlerdendir.

AÖF KAYIT YENİLME İŞLEMLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzde artık sadece eğitimini alamamış kişiler ya da yarı da bırakmış kişilerin AÖF den faydalanmamaktadır. Aynı zamanda ikinci bir üniversiteyi okumak isteyenler de bu eğitim sisteminden sıkça faydalanmaktadır. Eğer sizlerde AÖF den faydalanmak istiyorsanız resmi açıköğretim web sayfasından başvuru tarihlerini takip ederek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Son dönemlerde ülkemizde yaşanan bazı olaylar sonucu kişilerin güvenliği için bir çok sınav tarihi ertelenmişti. AÖf te bu sınavlardan biri oldu. Bu nedenden dolayı sınav sonuçları geç açıklanan AÖf kayıtları da geç başladı. Normal AÖF kayıtları 3 Eylül tarihi itibari ile bitmişti. Daha doğrusu 3 Eylül tarihinde normal kayıtların mazeretli kayıt günü olarak ayrılmıştı. 3 Eylül tarihinde AÖF Kayıt tarihleri bitse de ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenlerin sınav AÖF başvuru tarihleri 9 Eylül tarihine kadar sürmüştü fakat şimdi yeni gelen bir açıklama ile aöf kayıt tarihlerinin 21 eylül e kadar uzatılacağı öğrenildi. Bu bilgi sayesinde kayıt işlemini tamamlamayan bir çok öğrenci tekrar AÖF kayıt bürolarını doldurdu. AÖF bir çok öğrenciye eğitim imkanı sunarken aynı zamanda bitirdiğiniz okulun diplomasını diğer normal eğitim alanlardan ad farkı olmayacağını bildirme isteriz. Bu sayede eğitimini tamamlayamamış ya da başlayamamış kişilerin hiç bir alanda dışlanmaması ve hatta topluma geri kazandırması adına AÖF oldukça faydalı bir sistem olmuştur Kayıt tarihlerini düzenli olarak takip etmek isteyen AÖF adayları resmi AÖF web sitesine girerek takiplerini gerçekleştirebilirler. Sıkça takip edilmesi gereken AÖF web sitesinde yapılan ilk değişikliklerden haberdar olunması için AÖF adayları bu siteyi sıkça ziyaret etmelidirler. aynı zamanda daha da uzatılmayacağı düşünülen AÖF kayıt tarihleri aralığında mutlaka AÖF kayıt işlemlerinizi tamamlanmış olmanızı tavsiye ederiz. Eksik belgesi olan öğrencilerin kaydı kabul edilmeyecek ve hiç bir sistem üzerinden de kayıt işlemlerini tamamlayamayacaklardır.